”Nu permite nimănui să-ți fure nicio zi din viață….”

O femeie s-a plâns în rețea că soțul ei nu o ia în seamă. Că de ziua ei nici măcar nu a felicitat-o, a insultat-o ca de obicei, a umilit-o. Copiii care sunt deja mari i-au trimis doar un mesaj. Acum ea stă singură în casă și plânge. A împlinit cincizeci de ani și înțelege că nu e bine să se plângă, dar asta s-a întâmplat. Nici măcar nu are cu cine vorbi. De aceea, a scris acest comentariu.

Și o altă femeie a întrebat-o:

– Unde locuiți, doamnă? Dacă doriți eu vin la dvs. Voi cumpăra câțiva hamburgeri și o pizza delicioasă cu șuncă și brânză. Voi cumpăra și o băutură, cartofi crocanți. Vom mânca și vom merge împreună la cinema. Dacă sunteți departe sau nu doriți să vin în vizită, comandați toate astea pentru dvs. Sau cumpărați ceva gustos. Apoi mergeți la cinema, îmbrăcată frumos, machiată, coafată. Și bucurați-vă de viață. Nu permiteți nimănui să vă fure ziua de naștere. Fiecare zi este un dar, fiecare zi de viață este o sărbătoare. Știu asta datorită profesiei mele. 

– Sunteți psiholog? – a întrebat doamna care se plângea.

– Nu. Sunt asistentă medicală în secția de terapie intensivă – i-a răspuns doamna.

Da. Aceasta este recomandarea corectă a unui profesionist. Excelentă. De la o persoană cu experiență este recomandarea. Nu pot decât să mă alătur acestor cuvinte.

Nu permiteți nimănui să vă fure nicio zi din viață. Nu permiteți să vă fure nici măcar o oră. Starea proastă, oamenii răi sau indiferenți, cei care fac scandaluri – nu le permiteți să vă jefuiască.

Cumpărați-vă ceva frumos, mergeți într-un loc bun, comunicați și puneți-vă cea mai bună și frumoasă rochie pe care o aveți în garderobă.

Aceasta a fost recomandarea unui specialist care vede în fiecare zi cât de fragilă și cât de prețioasă este viața…