Psiholog: Pe om il fac fericit 11 lucruri

Fiecare dintre noi tinde spre fericire și armonie în suflet. Există chiar și o zi internațională a fericirii. Dar ce face omul fericit? În acest articol îți împărtășim 11 lucruri care răspund la această întrebare.

Ajutorul dezinteresat

Nu toate căile spre fericire sunt lungi și spinoase. Mulți oameni își găsesc fericirea atunci când îi ajută pe ceilalți dezinteresat.  Dacă ești o persoană zâmbitoare și îi ajuți pe alții, cel mai probabil ești un om fericit.

Pasiunile

Hobby-urile îi fac pe mulți oameni fericiți. Și nu contează dacă e ceva creativ sau nu, totul depinde de ceea ce ne aduce plăcere. Dacă ai un pasiune căreia îi dedici timpul liber cu plăcere, ești o persoană fericită.

Banii

Cei care spun că pentru fericire nu au nevoie de bani – mint, în primul rând, se mint pe sine. Nu spun că pentru a fi fericiți trebuie să ne umplem buzunarele cu bani. Nu, aici este vorba de siguranță.  Fiți de acord că nu putem vorbi despre fericire, dacă ne gândim mereu cu ce să achităm facturile sau cum să rambursăm împrumutul.

Deci, banii te pot face fericit dacă îi folosești cu înțelepciune.

Credința

Credința în forțele superioare le oferă multor oameni putere, speranță și desigur bucurie și fericire. Orice povară umană devine mai ușoară cu ajutorul credinței, nu știu cum, dar funcționează.

Dragostea

Desigur, dacă iubim și ni se răspunde reciproc – asta ne oferă sentimentul total de fericire! Neapărat găsește-ți sufletul pereche!

Prietenia

Dacă aveți umărul de încredere al unui prieten – sunteți o persoană fericită. Prietenia ne face viața plină, bogată și frumoasă.

Munca preferată

Munca este o parte integrantă a vieții. La muncă ne petrecem uneori, cea mai mare parte a vieții și, desigur, ea ne poate afecta nivelul de fericire.

”Alegeți acea profesie care vă aduce plăcere și nu veți lucra nicio zi în viața voastră.”

Copiii

Copiii sunt florile vieții … și garanția fericirii multor oameni pe această planetă. Orice alte cuvinte vor fi, probabil, inutile.

Scopurile

Obiectivele nu numai că fac oamenii fericiți, dar, de asemenea, dau sens vieții. Fiecare victorie, chiar și cea mai mică, este un motiv de bucurie. Atât timp cât ne atingem obiectivele devenim mai puternici, mai buni.

Familia

Oamenii în care avem încredere, pe care îi iubim și îi prețuim sunt sprijinul nostru, fac lumea din jurul nostru mai strălucitoare. Atunci când în viața noastră există oameni dragi și apropiați, aceasta este o adevărată fericire.

Sănătatea

Sănătatea – este ceva ce nu poate fi cumpărat cu bani și fără de care nu putem exista în mod normal. Acesta este ultimul, dar cel mai important factor al fericirii în această listă. Aveți grijă de sănătatea voastră și fiți fericiți!

Ce ne împiedică să fim fericiți?

– supărarea și furia;

– aprobarea celorlalți;

– autojustificarea;

– imaginile ideale;

– speranța de a avea noroc;

– procrastinarea;

– trecutul;

– negativismul;

– incertitudinea;

Lista poate continua, dar în principiu acestea sunt factorii de bază care ne împiedică să fim fericiți.

Dacă vrei să fii fericit – fii!

Nu te uita la alții, trăiește! Azi, mâine și poimâine. Zi de zi. Este important să nu-ți fie teamă să-ți schimbi viața dacă lucrule nu merg bine. Pentru ca la bătrânețe să nu regreți timpul pierdut.