TEST: Privește imaginea și află care este emisfera dominantă a creierului tău!

Priviți cu atenție!

Există o teorie precum că, la unele persoane domină emisfera stângă, iar la altele emisfera dreaptă a creierului. Ambele emisfere transmit informații diferite. De exemplu, emisfera stângă domină asupra limbajului și logicii, de aceea, omul care este sub influența acestei părți a creierului va fi mai obiectiv, mai analitic și logic.

Emisfera dreaptă a creierului are de-a face cu abilitățile spațiale, recunoașterea fețelor și percepția muzicii. Oamenii la care domină “emisfera dreaptă” au o intuiție mai bună, sunt mai creativi, mai atenți și mai subiectivi.

În psihologie, teoria se bazează pe funcția cerebrală laterală. Creierul are două emisfere, fiecare îndeplinind o serie de roluri. Cele două părți ale creierului se unesc prin corpul calos.

De regulă, partea stângă a creierului controlează partea dreaptă a corpului, iar partea dreaptă a creierului controlează partea stângă a corpului. Acest lucru se datorează faptului că nervii de pe partea stângă a ambilor ochi se conectează cu partea stângă a creierului, iar nervii de pe partea dreaptă a ambilor ochi se conectează cu partea dreaptă a creierului.

La dvs. domină emisfera dreaptă sau stângă?

Acest test vă va ajuta să aflați. Priviți imaginea și alegeți fața care în opinia dvs. pare mai fericită.

Dacă ați ales “A” (fața stângă) – partea dominantă a creierului dvs. este emisfera stângă.

Oamenii la care domină această emisferă se descurcă mai bine cu sarcinile legate de logică, lingvistică și gândire analitică. Ei reușesc mai des în următoarele domenii:

– lingvistică;

– logică;

– gândire critică;

– cifre;

– raționament.

Dacă ați ales “B” (fața dreaptă) – partea dominantă a creierului dvs. este emisfera dreaptă.

Oamenii la care domină emisfera dreaptă se descurcă mai bine cu sarcinile expresive și creative. Unele abilități, de obicei asociate cu partea dreaptă a creierului includ:

– recunoașterea fețelor;

– exprimarea emoțiilor;

– muzica;

– citirea emoțiilor;

– culoarea;

– imaginația;

– intuiția;

– creativitatea.

Vă regăsiți sau știința a dat greș?