Iată cum începi o relație: 5 SFATURI doar pentru REALIȘTI!

Câteva strategii raționale care te vor ajuta să scapi de singurătate.

Dacă ai obosit să tot auzi că ”în mare există mult pește”, însă experiența personală îți aduce numai dezamăgire, e timpul să schimbi tactica. Sfaturile psihologilor te vor ajuta să găsești bărbatul potrivit, dacă vei aplica regula celor cinci ”nu”.

1.Nu căuta bărbatul ”unic”.

Cu cât mai devreme scapi de gândul că undeva pe Pământ rătăcește sufletul tău pereche, cu atât mai devreme vei întâlni un bărbat real, cu un set adecvat de calități pe care le vei putea evalua clar.

”Nu crede în basme, precum că Dumnezeu, karma sau soarta îți va trimite jumătatea” – ne sfătuiește Zack Brittle, psihoterapeut. ”Începutul oricărei relații se reduce la un singur lucru: alegerea conștientă de a fi cu o anumită persoană, descoperindu-i trăsăturile, obiceiurile, părțile negative etc. Dezactivați temporar modul de percepție romantic al realității.”

Realiștii folosesc aceeași metoda ca și angajații departamentului de cadre la interviul de angajare – o conversație atentă, care îi ajută să evalueze compatibilitatea și problemele evidente.

2. Nu-ți face iluzii.

Nu pluti cu capul în nori, întrebându-te dacă acest om va deveni iubirea vieții tale – concentrează-te doar pe a-l cunoaște.

Planifică întâlnirea fără a te atașa de rezultat. Comportă-te în mod firesc, fii tu însăți și doar așa vei obține o imagine clară a oportunităților voastre comune, chiar dacă nu vă veți mai vedea din nou.

3. Nu consuma alcool la prima întâlnire

Alcoolul îți poate distorsiona conștiința și exagera potențiala relație. Cum spunea o actriță celebră: “Dacă am două pahare de șampanie în mine, pot să simți chimie cu oricine.”

Alcoolul elimină tensiunea nervoasă, însă reduce capacitatea de a gândi rațional și, prin urmare îți reduce standardele. Un cocktail ușor îți va permite să fii încrezătoare, inteligentă, vei putea lua întâlnirea sub control și astfel vei afla dacă acest bărbat merită timpul tău.

4. Nu inventa ceea ce nu există

”El ar fi perfect … dacă ar putea să mă asculte și dacă nu și-ar suna mama în fiecare zi.” ”Putem fi un cuplu minunat… dacă i-ar plăcea să călătorească și să câștige suficient.”

Spune ferm “nu” acestor gânduri. Dacă ți-a venit ideea să-l faci să se schimbe de dragul tău, gândește-te real la ceea ce se întâmplă. Iubirea este puternică, însă ea nu schimbă pe nimeni. Întâlnindu-te cu cineva, poți crede că acest om se va dezvolta, va crește și va dobândi obiceiuri noi, însă cu cea mai mare probabilitate, el nu se va schimba.

5. Nu trage de timp dacă nu-ți este interesant

Ne-am obișnuit să credem că politețea este mai presus de orice, dar uneori e clar încă de la început că lucrurile nu vor funcționa. Dacă ai înțeles asta la prima întâlnire, nu continua conversația, spune-i politicos la revedere.

Încheierea întâlnirii nu trebuie să fie lungă sau chinuitoare – manifestă tact, dar nu-i oferi explicații lungi. Este la fel de simplu ca trimiterea unui mesaj scurt: “A fost frumos să te cunosc, dar nu cred că ne potrivim. Mult noroc!”