Conștientizează valoarea acestor 7 lucruri, dacă vrei să trăiești diferit după 40 de ani.

Dacă vrei să ai o zi mai bună mâine, determină ce te face fericit. Dacă vrei să ai un an mai bun, determină ce-ți aduce mândria. Dacă vrei să ai un viitor mai bun în 10 ani, determină obiceiurile care te țin în impas și care în opinia ta îți aduc plăcere și mândrie.

1.Determină-ți motivele

Dacă nu-ți place cineva, dar continui să comunici cu acest om, pentru asta există un motiv. Dacă vrei să slăbești, dar în același timp simți nevoia să mânânci și pentru asta există un motiv. Nu ești victima problemelor tale cronice, ești îndrăgostit de ele, întrucât crezi că te servesc cumva. De aceea, continui să recreezi situațiile în care le poți aplica. Află de ce îți alimentezi problemele cu emoțiile pozitive.

2. Ignoră problemele, concentrează-te pe rezolvarea lor.

Când te lupți cu problemele tale, gândindu-te la ceea ce dorești, te întorci la starea ”nu voi avea”. Dacă vrei mai mulți bani, te faci să simți că nu se va întâmpla. Dacă vrei o relație, te forțezi să simți că nu ești iubită.

Schimbările provoacă abilitatea de a crea soluții și de a direcționa spre ele toată energia. Schimbările – sunt restabilirea interiorului și exteriorului, nu aflarea în ruine.

3. Nu mai consuma tot ce este toxic

Tot ce se află în jurul tău – te determină. Oamenii cu care petreci timpul, cărțile pe care le citești, locul de muncă, obiceiurile și desigur ceea ce mănânci. Te formezi persoana care devii în fiecare zi, cu fiecare dintre aceste acțiuni. Dacă destinul – este caracterul tău, atunci obiceiurile – sunt destinul tău.

4. Nu mai aștepta

Mulți oameni vor spune că au nevoie de “ceva timp să se vindece” înainte să-și trăiască viața din nou. Este corect, dacă ai intenția să utilizezi acest timp pentru a reflecta.

Dar, de asemenea, este și modul în care oamenii evită să facă ceea ce trebuie și ceea ce doresc. Știi cum ”te tratezi”? Începi să te comporți diferit. Începi să gândești altfel. Astfel nimicești viața pe care nu mai vrei să o trăiești, construind una nouă.

5. Ia decizii zilnice pentru obiectivele pe termen lung, nu pentru dorințele pe termen scurt.

Majoritatea oamenilor fac alegeri pe baza dorințelor, temerilor și ideilor lor imediate.

Este atât de ușor să cedăm în fața sentimentelor trecătoare, dar în cele din urmă, plătim pentru asta. Presupunem că “ne vom recupera într-o singură zi” sau “vom începe să economisim într-o singură zi” iar apoi vine acea zi și înțelegem că toate obiceiurile zilnice mici acumulate au creat opusul a ceea ce ne doream înainte. Uităm că “cândva” a sosit deja, iar viitorul se creează chiar acum.

6. Nu mai pierde timpul pentru a evalua oamenii care nu-ți plac sau cu care nu ești de acord.

Nu înțelegi de ce au făcut anumite lucruri. Nu ești de acord cu comportamentul lor. Tu puteai acționa în alt mod. Nu vei manifesta compasiune. Tot ce ai făcut aici – doar ți-ai ilustrat profunzimea ego-ului, ai condamnat viața oamenilor care nu te fac să avansezi, ci doar te fac un invidios.

Mai bine studiază viața oamenilor pe care îi admiri și nu a celor care evidențiază calitățile tale negative.

7. Trezește-te și întreabă-te în fiecare zi: “Ce pot să fac astăzi, pentru a-mi schimba viața pentru totdeauna?”

În fiecare zi ai potențialul să-ți schimbi viața. Fiecare zi – este un portal, o oportunitate de a face ceva care va avea un impact irevocabil asupra vieții tale. Astfel mulți dintre noi pierd timpul pentru a-și liniști teama.

Întreabă-te asta în fiecare zi și apoi fă-ți o listă cu ceea ce ai putea face în următoarele ore, ceea ce ar schimba totul pentru totdeauna. Răspunsurile te vor surprinde.