5 ETAPE ale IUBIRII prin care trece fiecare cuplu.

Aflați la ce etapă sunteți voi.

Prima etapă: îndrăgostirea

Când ești îndrăgostit, simți că cineva are nevoie de tine și vezi că ești apreciat(ă). Faci orice pentru partener, îți dedici cu plăcere tot timpul și energia. El devine pentru tine cea mai bună persoană din lume.

Dar mai devreme sau mai târziu, îndrăgostirea trece și te întorci în lumea reală.

A doua etapă: formarea cuplului 

Începi să simți o legătură puternică cu partenerul tău. Împreună vă simțiți calm și confortabil, vă dezvoltați și începeți să înțelegeți că aveți nevoie unul de celălalt.

La această etapă, oamenii adesea decid să trăiască împreună, să se căsătorească sau să aibă un copil.

A treia etapă: dezamăgirea și înstrăinarea

Exact în această perioadă se înregistrează cel mai mare număr de despărțiri. Se pare că în relație lucrurile nu sunt așa cum ar trebui să fie. Nu poți înțelege ce s-a întâmplat, unde a dispărut persoana de care ai fost atât de îndrăgostit(ă).

Adevărul e că exact în această perioadă nu mai vedeți unul în celălalt ”un ideal”. În fața ta brusc apare un om obișnuit, pe care nu-l poți iubi atât de ușor fără ajutorul hormonilor și iluziilor, dar totuși este posibil. Aici începe construirea iubirii adevărate.

Etapa a patra: Dezvoltarea iubirii adevărate

Dacă ți se pare că sentimentele tale au dispărut, nu dispera. Recunoaște că jumătatea ta nu poate fi perfectă. Îndrăgostește-te de defectele partenerului.

Amintește-ți că relația este muncă: concentrează-ți forțele pentru a menține această uniune. Fiți răbdători, pentru că iubirea adevărată necesită timp.

Etapa a cincea: dragostea care poate schimba lumea

Respectul și acceptarea reciprocă trec la un nou nivel. Nu mai ascundeți nimic unul de celălalt, cunoașteți deja punctele forte și punctele slabe ale fiecăruia și iubiți  partenerul așa cum este.

O astfel de iubire schimbă totul. Ea îți permite să uiți vechile supărări, îți oferă posibilitatea să-ți simți importanța, precum și importanța omului de lângă tine.

Dragostea – este o alegere. Și o puteți alege chiar azi.