Iată cum îți poți oferi 15 minute de plăcere, de care are nevoie sufletul femeii în fiecare zi.

Epuizată. Stinsă. Distrusă. Cu alte cuvinte nu poate fi descrisă femeia care poartă întreaga responsabilitate pentru bunăstarea familiei, dar nu-și permite să se odihnească. Ea trebuie să se închidă undeva și să rămână singură. Iată cum îți poți oferi 15 minute de plăcere de care ai nevoie în fiecare zi.

Masajul

Masajul de bază – treci cu degetele pe umeri sau pe picioare. Mulți folosesc aparatele de masaj, în acest caz utilizează un dispozitiv simplu din lemn. Lemnul este un material cald și moale la care corpul nostru reacționează foarte bine.

Și nu uita de masajul în duș. Peria rigidă cu care îți freci pielea, îmbunătățește microcirculația. În același mod acționează și jetul puternic de apă sau cel mai simplu exfoliant din boabe de cafea.

Liniștea

Potrivit fizioterapeuților, majoritatea oamenilor, de dimineață până seara își suprasolicită mușchii spatelui și feței. Ei nu se relaxează nici măcar în pat.

Dacă o dată pe zi îți relaxezi mușchii și eliberezi anxietatea, atunci se reduce influența stresului: se normalizează tensiunea arterială, nu se mai produce cortizolul – hormonul anxietății.

Pentru a face asta, nu este nevoie să meditezi sau să practici yoga. Pune-ți o melodie liniștitoare și întinde-te în pat timp de 10-15 minute, scufundă-te în ea. Mușchii se vor relaxa, șirul de gânduri se va opri, iar tu te vei relaxa.

Creativitatea

Chiar dacă nu te consideri o persoană creativă, ar trebui să încerci să-ți arunci emoțiile pe hârtie. Creativitatea nu este folosită numai pentru a crea opere de artă – mulți psihoterapeuți le sugerează pacienților să picteze sau să modeleze figuri. Indiferent ce alegi – colaj, sculptură, tricotat – ai nevoie de aceste momente de creativitate.

Jurnalul

Jurnalul va descâlci orice ghemuleț al gândurilor și emoțiilor. Acesta este cel mai ieftin și eficient psihoterapeut, care necesită doar 15 minute pe zi.

Cu siguranță anterior ai ținut un jurnal, dar l-ai aruncat. Știm cu toții cât de utilă este această activitate, dar când vine timpul să scriem, mintea noastră este pustie. Nu-ți face griji, oricine ține un jurnal, nu a făcut-o de la prima încercare.

De ce femeile nu se pot relaxa?

Nimeni nu-și dăunează în mod conștient. Adesea conștientizăm problema doar când avem o izbucnire nervoasă.

Așa am fost învățați de părinții-muncitori, care de cele mai multe ori controlează timpul liber al copiilor, încărcându-le programul cu tot felul de activități sau făcându-i să petreacă ore întregi cu manualele în mână. Această schemă nesănătoasă rămâne cu noi pentru toată viață.

Probabil problema nu vine din familie, ci din complexe. Femeii îi este teamă că va fi o mamă, o colegă sau o soție rea, de aceea își asumă toate grijile lumii.