Iată cum înțelegi că energia ta respinge oamenii. 5 semne la care ar trebui să fii atentă!

Uneori independența și poziția activă nu te ajută să-ți atingi obiectivul, ci dimpotrivă, sperie oamenii. Dacă observi că ei se simt incomod în compania ta, poți corecta situația îmbunătățindu-ți abilitățile de comunicare. Iată cum înțelegeți că energia ta respinge oamenii.

1. Atunci când apari într-o cameră oamenii brusc tac

Dacă intri în cameră și acolo imediat devine liniște, nu întotdeauna înseamnă că oamenii te bârfesc. Probabil, ei doar se simt inconfortabil să se manifeste în prezența ta. În același timp, poți fi emoțională, poți glumi, vorbi tare, dar ei rămân calmi și nu interacționează cu tine. Acest lucru se întâmplă când îi suprimi cu energia ta. Ar trebui să te uiți cum se comportă oamenii în jur. Acest lucru te va ajuta să înțelegi ce trebuie să schimbi în comportamentul tău.

2. Deseori întrerupi discursul oamenilor

Aceasta este o greșeală răspândită în comunicare, de care fac abuz oamenii nervoși. Dacă de fiecare dată ești atât de emoționată încât nu poți aștepta ca cealaltă persoană să-și termine discursul, acest lucru arată lipsa ta de respect și face omul să se îndepărteze.

Dacă ai această problemă în timp ce comunici, încearcă practicile anti-anxietate: conștientizarea, meditația, exercițiile de respirație.

3. Ești prea încrezătoare

O situație tipică când energia ta poate fi percepută ca fiind respingătoare: dacă ești o persoană extrovertită înconjurată de introvertiți. Să vorbești repede, cu încredere – la momentul potrivit, aceste calități te ajută. Dar este o greșeală să crezi că o asemenea intenție este potrivită pentru orice ocazie.

Dacă dorești o comunicare eficientă, ține cont de temperamentul oamenilor cu care comunici. Uneori merită să fii calmă, atentă și extrem de delicată.

4. Omul se îndepărtează de tine fizic în timpul conversației.

Limbajul corpului vorbește mai mult decât cuvintele. Observi că oamenii se retrag instinctiv, fac un pas înapoi sau lateral, de parcă ar vrea să fugă – cel mai probabil, ai prea multă energie supresivă. Încearcă să stai un pic mai departe decât de obicei și reduce tonul conversației.

5. Utilizezi rar expresiile faciale.

Lipsa emoțiilor, de asemenea, poate înrăutăți comunicarea, la fel ca și expresivitatea excesivă. Dacă ai fața întotdeauna calmă, oamenii din jur o pot interpreta greșit. S-ar putea să-i deranjeze seriozitatea ta. Sau percep calmul exterior ca indiferență și nu se grăbesc să se apropie de tine.

Pentru a înțelege mai bine modul în care te tratează ceilalți și cum se simt în prezența ta, dezvoltă-ți empatia și analizează-ți comportamentul.