Iată despre ce sentimente ascunse poate vorbi dezordinea din casa ta.

Psihologii afirmă că, chiar și cei mai ordonați oameni fac greșeli și închid ochii la unele lucruri minore, cum ar fi praful din locurile greu accesibile sau vasele nespălate la timp. Și toate acestea se întâmplă pentru că omul se confruntă cu o anxietate internă sau nu poate face față anxietății. Experții feng shui ne spun despre ce sentimente ascunse poate vorbi dezordinea din casa ta.

Dezordinea în hol

Dacă sursa tuturor problemelor tale (sau, mai degrabă, cel mai murdar loc din casă) este holul, asta vorbește despre fricile tale interioare, lipsa dorinței de a interacționa cu oamenii, vigilența și chiar suspiciunea. Nu-ți faci prieteni noi, nu accepți criticile sau refuzul, lucrezi mult și din greu, dar fără rezultate, iar în viața personală periodic suferi eșecuri.

Încearcă să treci cât mai des de la momentele de lucru la cele personale, învață să te relaxezi și oferă oamenilor o șansă – poate reușesc în cele din urmă să-ți topească inima.

Dezordinea în bucătărie

Bucătăria murdară vorbește despre faptul că nu poți face față conflictelor interne, ești predispusă la nevroză, apatie, înrăutățirea bruscă a sănătății și autocritica excesivă. Nu simți sprijinul oamenilor apropiați și, uneori crezi că toată lumea s-a întors împotriva ta.

Experții recomandă să nu acumulezi fricile interne, ci să vorbești imediat despre ceea ce te preocupă.

Dezordinea în dulap.

Un alt obicei răspândit – de a ascunde toate lucrurile în dulap (oricum acolo nu va vedea nimeni dezordinea). Această stare a lucrurilor vorbește despre faptul că începi multe lucruri, însă nu poți decide ce preferi. Încerci să faci impresia că ești o persoană responsabilă care poate rezolva cu ușurință orice, chiar și cea mai dificilă problemă.

Experții spun că, mai devreme sau mai târziu, nu vei suporta o astfel de povară și, în cele din urmă, îți vei da frâu liber emoțiilor.

Dezordinea pe birou

Dezordinea pe birou indică anxietate și dorința de a ține totul sub control (se referă atât la momentele de lucru, cât și la viața personală), dar încerci să calculezi totul cu câțiva pași înainte. De asemenea, potrivit experților, asta vorbește despre creativitatea și setea de creativitate – nu-ți place rutina obișnuită, îți petreci timpul doar pe ceea ce te inspiră.

Patul dezordonat

Patul dezordonat vorbește despre faptul că în viața ta există o liniște totală și în loc să analizezi de ce se întâmplă acest lucru, să încerci să faci o schimbare, doar ridici din umeri și continui să-ți accepți singurătatea. Experții te îndeamnă să nu renunți și să începi cel puțin să-ți aduci patul în ordine. Iar în viața personală, nu-ți face griji, totul se va schimba în bine.

Haosul total

În primul rând, experții recomandă să faci urgent curățenie generală, pentru că nu e sigur să trăiești în condiții anti-sanitare. Iar în al doilea rând, haosul total poate însemna că încerci să-ți înăbușești mânia, visezi să faci față lenii și nicidecum nu poți finisa lucrurile începute. În plus, te adaptezi mai ușor circumstanțelor, decât să-ți resufleci mânicile și să schimbi ceva în viața ta.

Aspectul exterior neîngrijit

Dacă în casă încerci să menții ordinea, atunci la tine ai renunțat demult. Părul murdar, hainele șifonate sau rupte, hainele largi sau dimpotrivă prea mici te fac să arăți neglijent și ridicol. Nu-ți pasă ce gândesc alții despre tine, pentru că întotdeauna te poți mândri că ai o casă care strălucește. Psihologii afirmă că doar personalitățile strălucite, care au realizat multe lucruri în viață își pot permite o astfel de libertate de acțiune. Acești oameni chiar nu au timp să se îngrijească, ei mai degrabă vor petrece acest timp pentru autoeducație și autoîmbunătățire. Experții mai afirmă că unui astfel de om nu-i poți încredința sarcini serioase – întrucât el va fi obsedat de propriile interese și va uita complet de ele.