Iată 7 motive pentru care oamenii nu te plac și cum poți schimba situația

Te consideri un tip bun, educat, mereu gata să oferi un sfat. Dar ceilalți, din anumite motive, nu apreciază aceste calități. Mai mult, simți o atitudine disprețuitoare din partea lor. Oamenii te evită, te ignoră deschis și fac glume pe seama ta. Există câteva motive pentru această reacție și te vom ajuta să ieși din această situație.

1.Încerci mereu să faci impresie bună

Oamenii nu-i plac pe cei care încearcă să facă impresie bună. O astfel de poziție este percepută ca slăbiciune și lipsa opiniilor proprii.

Fii tu însăți, fii deschis acestei lumi, dar nu încerca să-i mulțumești și să fii pe placul tuturor. Găsești-ți individualitatea și poziția fermă – vei observa imediat că cei din jur și-au schimbat radical atitudinea față de tine.

2. Ești inteligent

Oamenii inteligenți adesea devin obiectul hărțuirii și batjocurilor. Acest lucru se observă în special în școală, unde “tocilarii” sunt insultați și luați în derâdere de toți. Dar toate astea se întâmplă până când acești oameni vin la tine să se angajeze.

Niciodată nu-ți schimba calea care te conduce spre cunoștințe și descoperiri noi. Manifestă mai multă încredere.

3. Știi mai bine decât alții

Oamenii nu-i plac pe cei care ”știu totul”, care oferă cele mai ”corecte” sfaturi și care nu respectă opinia și talentul celorlați. Nu fi unul dintre ei. Fii reținut și ”nimicește” în tine această trăsătură, nu încerca să le demonstrezi tuturor valoarea ta.

4. Ești bârfitor

Bârfa este o activitate absolut inutilă, nedemnă de un bărbat de succes. Și, de asemenea, este o pierdere de timp.  Renunță la această activitate, indiferent cât de mult nu-ți plac acești oameni despre care bârfești, în caz contrar îți vei crea reputația unui idiot care nu-și poate ține gura închisă.

5. Controlezi totul 

Există o teorie: oamenii care nu se pot controla, încearcă să-i controleze pe ceilalți. Această persoană este nesigură și astfel încearcă să controleze cel puțin o zonă a vieții, chiar dacă ea nu-i aparține. Încetează să faci asta și imediat vei observa cum oamenii își schimbă atitudinea față de tine. Înțelege diferența dintre îngrijorarea banală și controlul total.

6. Nu știi să asculți

O trăsătură teribilă care poate duce la multe certuri și scandaluri. Atunci când nu asculți omul – riști să interpretezi greșit cuvintele, ceea ce ar provoca o confuzie.

Abilitatea de a asculta este o adevărată artă care te va ajuta să obții informațiile de care ai nevoie, să găsești o problemă sau să descoperi nevoia altei persoane. Dezvoltă-ți această abilitate pentru a deveni un bărbat de succes.

7. Depui prea mult efort acolo unde nu ar trebui.

Încerci să te încadrezi într-o nouă companie: atât de mult încât acest lucru este evident. Acorzi atât de mult timp aspectului exterior, încât uiți de celelalte aspecte ale vieții și tot mai mult suferi de narcisism. Sau încercările constante de a deveni “cel mai bun dintre cei buni” conduc la faptul că umilești oamenii prin dorința ta de a fi “cel mai bun”.

Acceptă-ți defectele, nimeni nu te forțează să fii perfect, iar oamenii iubitori te vor accepta așa cum ești. Nu te concentra asupra lucrurilor minore – asta te împiedică să trăiești, să te dezvolți, îți limitează orizonturile.