7 complimente pe care ar fi mai bine să nu i le spui bărbatului tău!

Nu contează cât de duri par bărbații, în adâncul sufletului ei sunt creaturi foarte sensibile.

Numeroase studii au arătat că femeile și bărbații sunt la fel de emoționali. Femeile par a fi mai emoționale, pentru că nu ezită să-și arate emoțiile. Și bărbații sunt îndrăgostiți de complimente, deși nu arată acest lucru. Dar există câteva complimente pe care ar fi mai bine să nu i le spui:

1. ”Mă bucur că vrei să mă ajuți să fac ordine, dar singură voi face asta mai repede.”

Probabil că femeia face mai ușor ordine. Dar dacă bărbatul vrea să te ajute, lasă-l să o facă. Un studiu realizat recent a arătat că acele cupluri care repartizează treburile casnice în mod egal, au o viață sexuală mai sănătoasă.

2. ”Eu aranjez rufele astfel, dar mulțumesc pentru încercare.”

Auzind un astfel de compliment, bărbatul ar putea crede că metoda lui nu este suficient de bună. Și data viitoare nu va mai dori să facă asta.

El deja nu mai este un copil mic, iar acest compliment îi amintește de comentariile mamei pe care le-a auzit în copilărie. Este absolut normal să aveți moduri diferite de a lucra prin gospodărie.

3. ”Sunt surprinsă că ai putut repara robinetul.”

Nu-ți arăta surprinderea atunci când bărbatul repară ceva singur, fără ajutorul specialistului. Aceasta este o lovitură puternică asupra respectului său de sine. Recunoștință – e tot ce vrea să audă.

4. ”Ești singura persoană cu care pot vorbi.”

Probabil, unor bărbați le place acest compliment, însă alții pot fi uimiți de o asemenea declarație. Mai bine spune-i că este persoana ta iubită, nu singura.

5. ”Nu-mi place acest cadou, dar îți apreciez atenția.”

Astfel de cuvinte fac mai mult rău decât bine. De aceea, înainte de următoarea ocazie specială, spune-i ce fel de cadou îți dorești.

6. ”Ești atât de drăguț! Ești ca un copil, dar oricum te iubesc!”

Aceste cuvinte pot părea agresiune pasivă. Niciunui bărbat nu-i place să fie pus în aceeași categorie cu bebelușii.

7. ”Îmi place burtica ta!”

Un compliment dubios, mai ales dacă femeia anterior admira bărbații slabi. Bărbatul neapărat va observa ambiguitatea mesajului.