Îndepărtează-te de prietenii care au aceste 5 Caracteristici!

În prietenie, ca și în dragoste, este foarte importantă reciprocitatea. Dacă nu primești această “reciprocitate” atunci când ai nevoie, e mai bine să închei o astfel de relație. Dacă observi aceste cinci caracteristici la prietenul tău apropiat (și nu prea) – e timpul să-ți revizui atitudinea față de el.

1.Lipsa sprijinului

În prietenie, sprijinul și ajutorul reciproc sunt foarte importante. Prietenul care întotdeauna cere ajutor, care aleargă să se plângă atunci când are probleme – este omul pe care nu ar trebui să te bazezi. La maturitate, este important să înțelegi importanța reciprocității: dacă oferi mai mult decât primești, e mai bine să rupi astfel de relații.

2. Îl supără refuzul tău

Există situații în care este imposibil să-ți ajuți prietenul, chiar dacă îți dorești foarte mult. Dacă el nu vrea să-ți înțeleagă poziția și te învinovățește de egoism doar pentru că ai refuzat să-i îndeplinești cererea, atunci e timpul să deschizi ochii! Prietenul tău încearcă să te șantajeze emoțional.

3. Îl indispun victoriile tale

Cel mai frumos lucru în relațiile dintre oameni, este când ei se bucură sincer și celebrează succesul unul altuia. Dacă observi că victoria ta îi provoacă iritare sau invidie, cel mai probabil, cu prima ocazie acest prieten te va trăda.

4. Nu-ți respectă granițele personale

Există lucruri pe care nu le spunem nici celor mai apropiați oameni. Există gânduri și evenimente pe care le putem încredința doar unei persoane și nu le vom împărtăși altora… Și nu din motive ascunse. Dacă în adolescență acest lucru putea ofensa pe cineva, la vârsta adultă nu ar trebui să se întâmple. Granițele pe care le stabilește omul trebuie respectate, fără a cere toate detaliile și a face presiune.

5. Simți ca nu poți avea încredere în el

Dacă simți că nu poți avea încredere în om, atunci nu ar trebui să ai încredere în el. Acestui om nu ar trebui să-i împărtășești toate secretele tale, cele mai ascunse gânduri și planuri, iar apoi să spui: “Știam că nu pot avea încredere în el/ea!”.