9 obiceiuri care pot duce la pierderea respectului în rândul colegilor

Multe obiceiuri de comportament pe care le ai acasă sau cu prietenii pot fi ofensatoare la locul de muncă.

Lista de mai jos include erorile care pot părea lucruri neînsemnate, dar e suficient să aduni câteva dintre ele și vei face oamenii să te evite de îndată ce vei apărea în cameră.

1.Sinceritatea excesivă.

Fotografiile de la petrecerea din weekend sau detaliile de la ultima întâlnire pot părea inofensive și interesante … pentru tine. Însă, sinceritatea excesivă despre evenimentele personale pot crea impresia că ești o persoană narcisistă care are nevoie disperată de atenția cuiva. Oferă detalii numai dacă interlocutorul tău te întreabă despre ele.

2. Plângerile

Unii oameni se plâng pe orice și fără motive întemeiate. Nu permite dispoziției proaste să-ți fure atractivitatea și progresul. Găsește o modalitate mai constructivă de a-ți exprima emoțiile.

3. Minciuna sau furtul

Minciuna, oricât ar fi de mică, este un comportament inacceptabil. Același lucru este valabil și atunci când iei lucrurile care nu-ți aparțin, fie că este vorba de mâncarea cuiva sau accesoriile de birou.

Micile acte imorale  – sunt acte imorale, iar dacă oamenii văd cum încalci ușor regulile sau legile, atunci vor crede că ești imoral și în cazuri mult mai grave.

4. Lenea

Cei care lucrează în echipă știu cine nu-și îndeplinește sarcinile. Prea multe zile ratate vor face colegii să se supere pe tine. De aceea, depune eforturi și găsește-ți jobul care te va motiva cu adevărat.

5. Întârzierile

Indiferent dacă întârzii la muncă sau la o întâlnire – nimănui nu-i face plăcere să te aștepte. Acest obicei te face să arăți egoist, neorganizat și lipsit de respect față de timpul cuiva. Există o mulțime de instrumente care te pot ajuta să-ți urmărești responsabilitățile. Fă un efort sau nimeni nu va avea încredere în tine.

6. Drama

Nimeni nu are timp pentru isterii și scuze. Fiecare dintre noi are momente dificile în viață. O ușoară expresie a emoțiilor nu-ți face rău, dar dacă o faci cu regularitate, atunci oamenii te vor evita.

7. Bârfele

Oamenii pot asculta cu plăcere cum vorbești despre alții, dar în același timp, ei își spun: ”Acestui om nu-i poate fi încredințată nicio informație importantă.”

8. Comportamentul ipocrit

“Fă ce spun, dar nu așa cum fac eu”  – nu e cel mai bun mod de a-i ajuta pe alții. Această abordare îți va distruge rapid autoritatea. Fii un exemplu pentru cei din jur. Dezvoltă-ți obiceiul de a fi consecvent și neapărat vei atrage oamenii.

9. Învinuirea 

Oamenii îi apreciază și îi respectă pe cei care sunt capabili să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor. Dacă îi vei învinui pe toți, atunci vei arăta ca un iresponsabil. Abilitățile de lider se deschid acelor oameni care sunt capabili să demonstreze siguranță și să-i ajute pe alții, nu invers.