Vei fi mai Productiv, dacă vei Înceta să Faci Aceste 6 Lucruri!

Din acest articol, vei afla ce lucruri nu trebuie să faci, dacă îți dorești să fii mai productiv.

1. Nu mai lucra peste program 

Productivitatea ta rămâne la un nivel ridicat atunci când lucrezi 40 de ore pe  săptămână. Încă în 1926, Henry Ford, fondatorul companiei Ford Motor, a realizat un experiment care a dovedit că un astfel de program este cel mai eficient.

Pentru a-ți spori productivitatea, de asemenea, este foarte important să dormi suficient.

2. Nu spune ”da” prea des.

În conformitate cu principiul Pareto, 20% din eforturi aduc 80% din rezultat, iar restul 20% din rezultat reprezintă 80% din efort. Concentrează-te pe acele eforturi care îți aduc 80% din rezultat și încetează să spui “da” lucrurilor care nu aduc efect.

3. Nu face totul singur, acceptă ajutorul

Amintește-ți că întotdeauna există posibilitatea să ceri ajutor, dacă ai nevoie de el. Este imposibil să faci totul singur. Dacă cineva te poate ajuta și face lucrurile mai bine – neapărat acceptă asta. Astfel vei avea mai mult timp să te concentrezi asupra altor lucruri importante.

4. Nu mai fi un perfecționist.

Oamenii care tind spre perfecțiune se confruntă cu următoarele probleme: pentru îndeplinirea sarcinii ei pierd mai mult timp decât a fost alocat; Ei așteaptă momentul perfect pentru a începe. Însă în afaceri, momentul perfect poate apărea când deja vei întârzia; Ei pierd imaginea de ansamblu, concentrându-se asupra detaliilor;

Ține minte: momentul potrivit este acum.

5. Nu mai face aceleași lucruri: automatizează rutina.

Oamenii adesea uită că timpul este bani. Dacă înțelegi că petreci prea mult timp pentru sarcini repetitive – gândește-te la o soluție care te va salva de a le face. Dacă nu poți inventa nimic, angajează un expert care te va ajuta. Este mai bine să cheltui niște bani, decât să-ți pierzi  timpul. Amintește-ți că timpul este cea mai valoroasă resursă.

6. Oprește-te o clipă, pentru a reflecta

Este foarte important uneori să te distragi de toate grijire, să te plimbi și să fii singur. Să găsești timp pentru conștientizare și reflecție. Adesea găsim soluții atunci când nu le căutăm.