Aceste 7 semne îți arată că e timpul să închei această relație de prietenie!

Uneori, compania unui prieten poate fi distrugătoare. De aceea, este foarte important să recunoști această atitudine la timp. Fii atent la aceste 7 semne:

1. Prietenia se transformă într-o competiție.

Să-ți împărtășești realizările și să te bucuri de succesul celuilalt, este normal. Dar întâlnirile voastre nu ar trebui să se transforme într-un concurs de laude. În caz de eșec, prietenul tău ar trebui să te susțină, nu să se afirme din contul tău. În caz contrar, asta îți va afecta în mod negativ stima de sine. Oare îți dorești asta?

2. Prietenul tău este gelos

Dacă în relația voastră există gelozie, control și condiția ”Eu sau el” – acest lucru arată cel puțin ciudat. Ai dreptul să începi o relație de prietenie sau de iubire cu cine îți dorești, iar dacă el nu înțelege acest lucru, e timpul să întrerupeți comunicarea.

3. Toate întâlnirile voastre se încheie cu mahmureală

Probabil ai un prieten cu care te poți distra. Însă, dacă fiecare întâlnire este însoțită de consumarea băuturilor alcoolice, acesta este un semn de alarmă. Prietenii ar trebui să aibă interese comune, iar alcoolul nu poate fi singurul catalizator al relației.

4. Prietenul tău bârfește mult

Dacă prietenul tău iubește bârfa, vorbește despre unele secrete neplăcute sau găsește defecte inexistente – ar trebui să te gândești dacă poți avea încredere în el. Există riscul ca într-o zi și secretele tale să le cunoască toți.

5. Prietenul tău îți cere să faci ceva ce nu-ți aduce beneficii. 

Să-ți ajuți prietenul într-un moment dificil este normal, însă există indicatori care te ajută să determini că omul se transformă dintr-un prieten într-un parazit, care este interesat doar de serviciile tale.

6. El întotdeauna îți suprimă poziția

Probabil aveți interese comune, dar și diferențe. De exemplu, ție îți place bucătăria mexicană, iar lui cea japoneză. Și în loc să rânduiți restaurantele, mergeți de fiecare dată acolo unde vrea el. Prietenia funcționează pe principiul reciprocității, deci fii atent la acest semn.

7. După întâlnirea voastră nu te simți inspirat, ci devastat.

În relații se poate întâmpla orice, dar, în general, ele ar trebui să te motiveze și să te susțină. Dacă prietenia s-a transformat într-o depășire și te ții de ea doar datorită sentimentelor de nostalgie, este timpul să o închei.