Nu subestima puterea cuvântului! Nu te descrie niciodată cu aceste 7 cuvinte!

Nu subestima puterea cuvântului. Tot ceea ce spunem despre noi este foarte important. Trebuie să fim atenți la ce cuvinte folosim pentru a ne descrie. Înainte de a spune ceva în adresa ta, gândește-te la ceea ce nu le-ai spune oamenilor apropiați.

Aceste 7 cuvinte să nu le utilizezi niciodată pentru a te descrie.

SINGUR

Dacă tocmai te-ai despărțit de partener, ai avut o pierdere în familie sau te simți deprimat, poți spune că ești absolut singur. Totuși, ar trebui să înțelegi că, dacă împărtășești aceste sentimente cu altă persoană, înseamnă că nu ești atât de singur. Dacă treci prin anumite experiențe, solicită ajutor, roagă pe cineva să petreacă timpul cu tine sau să-ți ofere sfaturi utile.

STUPID

Psihologii afirmă că dacă îți spui că ești stupid, astfel îți provoci o atitudine negativă față de tine și permiți gândurilor negative să-ți umple mintea. Acestea, la rândul lor, duc la reducerea stimei de sine și la pierderea încrederii. Nu uita că toți facem greșeli. Nu te învinui și nu încerca să fii perfect. Acceptă tot ce faci și gândește-te cum ai putea să faci lucrurile mai bine, dar în niciun caz nu-ți spune că ești stupid(ă).

LENEȘ

Să-ți spui că ești leneș – este o atitudine complet greșită față de propria persoana.

Cel mai probabil, nu ești leneș, ci nu ai motivația necesară pentru a îndeplini unele sarcini suplimentare. Sau ești atât de obosit de activitățile zilnice și de lipsa somnului, încât nu ai puterea să te trezești la 6 dimineața pentru a alerga, de exemplu. Gândește-te de unde vine lipsa dorinței de a face ceva. Poate că ar trebui să-ți revizui rutina zilnică, să te odihnești mai mult și să găsești motivația necesară de a face ceea ce te va ajuta să obții succes.

“Doar” și “numai”

Atunci când ești întrebat ce funcție ocupi sau cum îți petreci timpul, nu utiliza cuvintele “doar” și “numai” în răspunsul tău. Înțelege că nu ești ”doar” un student sau ”numai” un manager în companie. Fii mândru de ceea ce faci. Cariera și timpul liber te definesc. Dacă utilizezi aceste cuvinte, poate ar trebui să-ți schimbi domeniul de activitate și să-ți revizui atitudinea față de anumite lucruri.

”Îmi pare rău”

Acest cuvânt adesea este folosit de femeile care își cer scuze prea des. Probabil pare inofensiv și poate chiar politicos, dar de cele mai multe ori nu este necesar să faci asta. Nu trebuie să regreți lucrurile care s-au întâmplat și nu din vina ta. În unele cazuri, încearcă să înlocuiești “Îmi pare rău” cu “mulțumesc”. ”Mulțumesc pentru răbdarea ta” în loc de “Îmi pare rău că am întârziat!” – dacă motivul întârzierii a fost accidentul din trafic sau ambuteiajele.

”Sensibil”

Desemnându-ți gândurile și sentimentele ca fiind sensibile, literalmente te judeci pentru emoționalitatea ta. Este absolut normal să ai emoții. Chiar dacă ești convins că ai mai multe sentimente decât alte persoane, nu ești obligat să-ți justifici comportamentul. În schimb, permite-ți să simți aceste emoții și să te bucuri de profunzimea sentimentelor pe care le poți trăi.

”Incapabil”

Indiferent cât de deprimat te simți și înțelegi că trebuie să crești și să te dezvolți pentru a face față mai bine unei probleme, niciodată nu-ți spune că ești “incapabil”. Nu trebuie să te umilești și să vorbești negativ despre abilitățile tale. Probabil încă nu ai învățat să faci ceva suficient de bine și ar trebui să mai exersezi. Cel mai important e să ai dorința de a învăța și atunci oricine își spune că este incapabil, se va transforma într-o persoană talentată și capabilă.