Cum recunoști o persoană onestă? Iată 10 semne distincte!

“Adevărata onestitate – înseamnă să faci lucruri corecte, indiferent dacă va afla cineva despre asta sau nu.” Oprah Winfrey.

Integritatea este descrisă în dicționar ca fiind o calitate caracterizată de onestitate și principii morale stricte. Astfel de oameni sunt de încredere, sinceri și buni.

Probabil, fiecare dintre noi și-ar dori să fie înconjurat doar de oameni onești. Însă cum îi recunoaștem?

Există 10 semne care disting o astfel de persoană:

1. Își asumă responsabilitatea pentru acțiunile sale.

Oamenii onești fac asta pentru că sunt extrem de cinstiți. Dacă vedeți o persoană care indiferent de situație întotdeauna răspunde pentru cuvintele și faptele sale – atunci este onestă, nu vă îndoiți.

2. Nevoile altor oameni sunt mai importante decât nevoile personale

În această lume îmbibată cu individualism, este destul de greu să găsim oameni pentru care bunăstarea altora va fi pe primul loc. O persoană pentru care nevoile altor persoane sunt mai importante decât propriile nevoi, este cu adevărat onestă. Și, bineînțeles, nu face acest lucru din motive de recunoștință.

3. Întotdeauna va veni în ajutor

Oamenii onești întotdeauna sunt bucuroși să facă ceva pentru cei care sunt mai puțin norocoși în viața decât ei. Mai mult decât atât – asta îi face fericiți.

4. Nu judecă oamenii 

Oamenii onești niciodată nu trag concluzii pripite despre alte persoane. Ei întotdeauna le oferă o șansă pentru a-și explica faptele și continuă relația, chiar dacă opiniile lor nu coincid.

5. Sunt cinstiți în orice, chiar și în lucrurile mici.

O minciună mică poate fi tentantă, dacă te gândești: “O fac doar o singură dată”. Însă oamenii onești nu cedează niciodată acestui impuls. Onestitatea – înseamnă sinceritate și ei rămân astfel în fiecare zi, în fiecare faptă sau gând. Apreciați această calitate în oameni – este de neprețuit în vremurile noastre.

6. Întotdeauna manifestă recunoștință

Oamenii onești întotdeauna le vor mulțumi altora, chiar și celor pe care i-au întâlnit prima dată. Ei știu că fiecare persoană merită respect și merită tratată ca o ființă umană. Oamenii onești nu sunt niciodată nepoliticoși cu chelnerii sau cu alți lucrători din sfera serviciilor.

7. Sunt modești

O persoană onestă poate fi mândră de realizările sale și pe bună dreptate, dar în același timp – este extrem de modestă. Înțelege perfect diferența dintre “încredere” și “aroganță”. Ea știe că prima este putere, iar a doua – lipsă.

8. Întotdeauna își recunosc greșelile

Oamenii onești nu văd nicio problemă în a-și recunoaște greșelile dacă le-au făcut. Vei recunoaște cu ușurință o astfel de persoană prin dorința ei de a recunoaște prima că a greșit. Oamenii onești întotdeauna sunt gata să-și ceară scuze dacă sunt vinovați.

9. Sunt de încredere

Oamenii onești întotdeauna își îndeplinesc obligațiile. Dacă îți spun că te poți baza pe ei, să știi că așa va fi, indiferent de orice. Onestitatea – înseamnă să fii întotdeauna mai bun decât poți fi, iar încrederea – face parte din această aspirație.

10. Întotdeauna sunt binevoitori

Oamenii onești știu că puterea adevărată este bunătatea și urmează această regulă toată viața lor. Ei acționează astfel deoarece cred că acest comportament este corect. Oamenii onești nu așteaptă premii și recunoaștere! Aceasta este măreția și frumusețea lor!