20 MOTIVE pentru care nu trebuie să vorbești urât despre alții. Iată ce ți se poate întâmpla…

Fiecare popor are ideile sale despre ceea ce este bine și ce este rău. Standardele etice au fost elaborate cu mii de ani în urmă, când naționalitățile de abia se formau. În mod surprinzător, dar și astăzi, multe dintre regulile dezvoltate atunci nu-și pierd relevanța.

Astăzi vă invităm să cunoașteți “Codul de etică al americanilor nativi”. Această colecție are peste 10 mii de ani și conține motivele pentru care nu trebuie să vorbim urât despre alții. Descoperiți cele 20 de principii de bază ale Codului.

1.Trezește-te atunci când răsare soarele și nu uita să te rogi. Fă asta în singurătate și cât mai des posibil, dacă vrei să-ți descarci sufletul. 

2. Tratează-i cu răbdare pe cei din jur. Dacă vei simți furie, gelozie sau lăcomie îți vei pierde sufletul. Roagă-te pentru cei care urmează o cale greșită.

3. Caută-ți singur drumul și nu lăsa pe nimeni să intervină. Nimeni nu știe mai bine decât tine ce te va face fericit.

4. Dacă primești oaspeți, asigură-te că au tot ce-i mai bun. Onorează-i și încearcă să le prevezi dorințele.

5. Dacă un lucru nu-ți aparține, atunci nu-l lua. Este vorba și despre ceea ce-ți aduc oamenii în dar și despre darurile naturii.

6. Tratează cu respect tot ce e prezent în această lume. Iubește nu numai oamenii, ci și animalele, plantele.

7. Dacă omul spune ceva, nu-l întrerupe. Nu-l umili și nu-l provoca. Nu uita că fiecare om are dreptul să se exprime, de aceea ascultă-l.

8. Nu vorbi rău despre om. Dacă faci asta, doar vei primi energie negativă. Volumul ei va fi mai mare decât cel pe care l-ai dat Universului.

9. Amintește-ți că oricine poate face greșeli, însă orice greșeală poate fi iertată.

10. Nu ceda gândurilor negative. Dacă te acaparează, îți vor provoca durere și suferință. Încearcă să ai cât mai multe idei optimiste.

11. Nu uita că natura nu este proprietatea ta, ci o parte a ta. Pentru că toate creaturile vii de pe planetă sunt unite printr-un singur scop comun.

12. Viitorul – este în copiii tăi. De aceea este important să-i educi persoane iubitoare și înțelepte. Nu-i domina, lasă-i să-și găsească singuri calea.

13. Nu-i răni pe cei din jur, pentru că mai devreme sau mai târziu suferința se va întoarce la tine.

14. Nu minți. Dacă vei fi sincer, vei arăta o mare putere de voință.

15. Încearcă să-ți menții echilibrul interior. Pentru a crește spiritual, trebuie să te dezvolți fizic, emoțional. Acest lucru te va ajuta să scapi de suferințele și amintirile din trecut.

16. Dacă ai luat o decizie, atunci nu-ți fie teamă să răspunzi pentru ea.  Este alegerea ta pentru care ar trebui să fii responsabil.

17. Nu uita că spațiul personal al celor din jur nu trebuie încălcat.

18. Nu te minți. Dacă nu poți fi sincer cu tine însuți, atunci nu aștepta sinceritate nici de la ceilalți.

19. Alegerea credinței și religiei este o chestiune personală a fiecărei persoane. Opinia ta în acest caz nu contează.

20. Dacă poți împărtăși ceva cu cei care au nevoie, fă-o. Într-o zi și ei te vor mulțumi ca răspuns.