Merită să scapi de aceste 7 obiceiuri urâte, dacă vrei să faci o impresie bună

Există obiceiuri non-verbale pe care adesea nu le observăm, spre deosebire de interlocutorii noștri. De aceea, merită să scapi de ele, dacă vrei să faci o impresie bună.

Nu te mișca dintr-o parte și în alta

Agitația trădează nesiguranța și anxietatea. Cu siguranță nu vrei să-i arăți interlocutorului aceste calități.

Nu-ți trage părul

Atingerea permanentă a părului nu numai că distrage atenția – în timp, acest obicei dăunează părului. Mai bine rotește în mâini o minge care elimină stresul.

Nu-ți încrucișa brațele

Mulți își încrucișează brațele pentru că nu știu unde să le pună. Interlocutorul poate avea impresia că încerci să te închizi, iar acest lucru provoacă neîncredere. În timpul unei conversații încearcă să-ți păstrezi palmele la vedere. Atunci când interlocutorul nu-ți vede mâinile, el poate considera că ascunzi ceva.

Nu-ți târâi picioarele 

Chiar și mersul poate influența considerabil opinia despre tine. Încearcă să mergi cu încredere și în niciun caz să nu-ți târâi picioarele.

Nu uita să zâmbești

Zâmbetul demonstrează încrederea și deschiderea și, de asemenea, îl face pe celălalt să zâmbească ca răspuns. Dacă nu zâmbești în timpul unei conversații, atunci interlocutorul te poate considera o persoană închisă sau sumbră.

Menține contactul vizual

Însă cu moderație. O privire prea intensă îi va provoca interlocutorului disconfort, însă lipsa contactului vizual poate fi considerat un semn de nesiguranță sau dispreț.

Nu te gârbovi

Ține-ți spatele drept. Gârbovirea îți oferă un aspect nesigur și în același timp dăunează spatelui.