Iertarea nu-ți va șterge durerea, dar te va ajuta să trăiești mai ușor…

Atunci când închei o relație toxică, toată lumea îți spune că cel mai bun lucru pe care îl poți face este să lași în trecut toate lucrurile rele care s-au întâmplat. De parcă ar fi atât de ușor să faci acest lucru după tot prin ce ai trecut.

Nu poți lăsa trecutul în trecut, dacă durerea încă te urmărește. S-ar putea chiar să nu te recunoști, să experimentezi ură și setea de răzbunare. Și nu poți face nimic – îi dorești răul acestui om care ți-a frânt inima.

Și indiferent cât de mult încerci, se pare că nu-l poți ierta. Nu poți ierta sau uita durerea care ți-a provocat-o. De fapt, el nici nu merită iertarea ta. Nu merită să doarmă liniștit, în timp ce tu lupți cu consecințele a ceea ce ți-a făcut.

Dar trebuie să-l ierți și nu de dragul lui. Trebuie să găsești forțe interioare să-l ierți pentru binele tău, pentru că aceasta este singura cale să fii liberă spiritual.

Iertarea nu-ți va vindeca inima, nu te va lipsi de durere, nu va șterge cicatricile sufletului tău rănit. Dar va fi primul pas să poți trăi mai ușor. 

De fiecare dată când te îndoiești dacă poți ierta pe cineva, amintește-ți că acțiunile oamenilor nu te determină. Nu trebuie să porți toată povara emoțională pentru ceea ce s-a întâmplat, mai ales dacă relația voastră s-a încheiat. Dacă nu și-a dat seama de tot ce a făcut, faptul că nu-l ierți, nu-l va face să conștientizeze acest lucru. Indiferent ce faci, pe el nu-l afectează.

Deci, de ce continui să cari această povară, această supărare și sete de răzbunare, știind că te afectează numai pe tine și te trage în jos?

În loc să-ți consumi energia gândindu-te la el sau la răzbunare, utilizează-ți forțele pentru a te ajuta să te îndepărtezi de tot ce s-a întâmplat. Lasă karma să facă totul, pentru că, te asigur, își va primi pedeapsa pentru fiecare lacrimă pe care ai vărsat-o din cauza lui.