Iată ce fel de partener ești în funcție de zodie și cum acțiunile tale pot duce la destrămarea relației.

Berbec (21 martie – 19 aprilie)

Berbecul nu-și exprimă atât de ușor sentimentele. El consideră că dacă va păstra tăcerea despre problemele cu care se confruntă în relație, va avea doar de câștigat.

Trebuie să înțelegi că în viață nimic nu se rezolvă de la sine. Dacă în relație există dificultăți – neapărat vorbește despre ele cu partenerul tău. El nu este un clarvăzător și nu poate determina motivul anxietății tale.

Taur (20 aprilie – 20 mai)

Taurul simte concurența chiar și în relații. Tot ce a făcut el și ce a făcut partenerul său neapărat va fi înregistrat într-o carte de merite. Fie că este vorba de mici manifestări ale dragostei sau gesturi romantice grandioase – toate acestea vor fi înscrise în această carte.

Trebuie să înțelegi că nu e nevoie să calculezi câte ați făcut unul pentru celălalt. Nu sunteți concurenți, ci parteneri.

Gemeni (21 mai – 20 iunie)

Gemenii sunt prea instabili pentru a fi luați în serios. Ei își asumă responsabilitatea cu toată sinceritatea, dar nu o pot îndeplini. Și cel mai rău e că își găsesc scuze pentru a se autoconvinge că acționează corect.

În cele din urmă partenerul va obosi de promisiunile goale, pierzându-și încrederea în tine pentru totdeauna.

Rac (21 iunie – 22 iulie)

Racul ia relația prea în serios. El se atașează repede și devine enervant. Deși este iubitor și grijuliu, obsesia lui este foarte enervantă.

Trebui să înțelegi că sunteți doi oameni cu propriile interese și pentru a vă iubi nu trebuie să fiți întotdeauna împreună. Oferă-i partenerului un pic de libertate, în caz contrar îl poți pierde.

Leu (23 iulie – 22 august)

Pentru Leu, cel mai bun lucru în această lume este existența lui. Este plin de excelență, o calitate bună pentru un lider, dar nu și pentru un partener. Leul controlează totul și pe toți. Însă aceasta este o atitudine nesănătoasă într-o relație romantică, în care ambii parteneri trebuie să fie egali.

Să nu crezi că știi ce este mai bine pentru partenerul tău și nu încerca să-i controlezi viața. Consideră-l egal și tratează-l corespunzător.

Fecioara (23 august – 22 septembrie)

Fecioara este geloasă și nu-i este ușor să facă față acestui sentiment. Exagerează lucrurile și asta poate distruge relația.

Nu trebuie să pui la îndoială fiecare pas al partenerului doar pentru că simți gelozie. Trebuie să-ți depășești nesiguranța și să lucrezi asupra relației împreună cu partenerul.

Balanța (23 septembrie – 22 octombrie)

Balanța se descurcă bine cu problemele și acest lucru o provoacă să le caute acolo unde ele nu există. De asemenea ea încearcă să-și “corecteze” partenerul.

Trebuie să înțelegi că dacă partenerul tău nu este la fel de organizat sau ordonat ca tine, atunci trebuie “corectat”. Permite-le oamenilor să fie ei înșiși, să fie imperfecți, pentru că nici tu nu ești perfect(ă). Încearcă să lucrezi asupra ta, nu asupra partenerului.

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Scorpionul este nerăbdător atunci când lucrurile nu merg conform planului. Și explodează când nu i se îndeplinesc așteptările.

Trebuie să înțelegi că nu trăiești cu o mașină. Partenerul tău este o persoană cu defecte și virtuți. Încearcă să fii mai înțelegător și mai răbdător dacă vrei ca relația voastră să înflorească.

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)

Săgetătorul suferă din proprie inițiativă, nu din vina cuiva. El are stima de sine scăzută, care il împiedică să traiască. Simte că nu atinge standardul într-o sferă sau alta și asta îl face să fie negativ în tot.

Partenerul tău nu așteaptă să fii perfect, dar nu poate rezista negativității tale. Trebuie să înveți să te apreciezi și să nu cedezi în fața dificultăților. Doar atunci vei putea fi demn(ă) de partenerul tău.

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Capricornul își asumă prea multe responsabilități. El este atât de obișnuit să fie stăpân pe sine, încât uită să fie vulnerabil și deschis într-o relație.

Nu trebuie să te protejezi de partener. Trebuie să ai suficientă încredere în el pentru a-i permite să distrugă zidurile și să te cunoască așa cum ești tu, cel adevărat.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Vărsătorul nu se poate apăra. El crede că devine mai bun alături de partener și îi permite acestuia să facă tot ce dorește, dar de fapt, el este ușor de influențat.

Nu trebuie să fii de acord cu ceea ce te face nefericit. Învață să-ți asculți vocea interioară și să-ți notezi problemele care există în relație. Suprimarea emoțiilor nu este o garanție a relațiilor sănătoase.

Pești (19 februarie – 20 martie)

Peștii adoră drama. Și uneori, dacă nu-și satisfac această nevoie, ei o caută acolo unde nu există. Acest lucru îi poate forța să invadeze spațiul personal al partenerului.

Nu permite gândurilor tale să te distrugă din interior și respectă spațiul personal și viața partenerului.