Cum înțelegi că ești într-o relație periculoasă? Fii atentă la aceste 4 semne!

Relațiile periculoase – sunt cele în care riscul de separare este foarte mare. Uneori, pur și simplu simți că ceva nu este în regulă. Și dacă aceste 4 semne sunt prezente, cu siguranță nu ar trebui să prelungești această agonie:

1. Lipsa intimității.

Indiferent dacă faceți dragoste sau nu, intimitatea este ceva mai mult decât asta. Este vorba despre comunicarea deschisă, încredere, abilitatea de a vorbi despre sentimentele voastre. Dacă unul dintre parteneri ascunde ceva, încrederea imediat se pierde. Dacă omul se închide emoțional, el se poate închide și s*xual.

2. Partenerul nu prezintă interes față de tine.

Nu te întreabă niciodată “Cum ți-a trecut ziua?” sau răspunsul tău trece mereu pe lângă urechile lui. Partenerul tău în general, este interesat de cum ți-a trecut ziua? Dacă nu este interesat, cum poate conta pe secretele tale? Aceasta este o relație cu risc sporit, pentru că partenerul se concentrează numai pe sine și pe nevoile sale.

Oamenii se apropie când împărtășesc ceva unul cu celălalt, împărtășesc momentele.

3. V-ați mai despărțit anterior.

Psihologii de familie sunt foarte sceptici față de cuplurile care s-au despărțit și au decis să încerce din nou. Pentru că despărțirea creează o anumită respingere internă. Mai ales dacă unul l-a abandonat pe celălalt. În acest caz, celui abandonat îi va teamă că asta se poate întâmpla din nou. Asemenea răni emoționale se vindecă greu. În același timp, cel care a inițiat separarea se poate simți vinovat.

4. Unul dintre voi are o traumă din copilărie legată de iubire.

Dacă unul dintre parteneri nu a primit suficientă dragoste în copilărie, el devine un adult nesigur. Și așteaptă această iubire de la partenerul său, care uneori nu-i poate justifica așteptările mari.