Iată cum îți ajuți bărbatul să-și crească respectul de sine. Ține cont de aceste 7 Sfaturi!

Fiecare femeie vrea alături de ea un bărbat de succes și încrezător. Dar ce faci dacă soarta te-a unit cu cel care are probleme cu stima de sine? Oare există modalități de a schimba ceva? Desigur, însă multe lucruri depind de el.

Psihologii disting 7 pași cu ajutorul cărora femeia poate contribui la creșterea stimei de sine a bărbatului:

1.Acceptarea completă a bărbatului

Orice persoană are dreptul la unele defecte. Minimizează numărul de observații și reproșuri negative la adresa lui. Doar spune-i cu voce tare cât mai des că ești fericită să fii cu el, să împărtășești această viață, să vă bucurați de timpul petrecut împreună.

2. Iubirea necondiționată

Încearcă să subliniezi cu orice ocazie că apreciezi sentimentele pe care le are față de tine, că prețuiești căsătoria voastră. Nu-ți fie rușine să-i spui încă o dată cu voce tare de ce l-ai ales. Dar nu măsura iubirea voastră în bunuri materiale.

3. Admirație autentică

Fiecare femeie își poate critica sau judeca soțul. De exemplu, să-i spună că a pus raftul greșit, că nu câștigă suficient. Însă toate aceste reproșuri se acumulează și îi omoară încrederea în sine. E altceva dacă vei găsi motive să-l admiri pentru ceea ce a obținut.

4. Întâlnește-l zâmbind.

Orice bărbat vrea să se întoarcă acasă și să fie întâmpinat de femeia lui fericită. Oare este dificil să-ți întâlnești soțul zâmbind, să-l îmbrățișezi și să-i spui cât ești bucuroasă să-l vezi. Bărbatul va aprecia o astfel de abordare.

5. Nu-l compara cu nimeni

Cum ar trebui să fie stima de sine al bărbatului, dacă și femeia iubită îl tratează cu dispreț și lipsă de respect? Uneori poți fi furioasă din cauza unor acțiuni, dar acesta nu este un motiv pentru a discuta această situație cu toată lumea. Fii discretă în expresii! Cu cât mai des vorbești cu cineva despre cât de rău este bărbatul tău, cu atât mai rău devine. Nu-l umili, nu-l insulta în prezența altora, nu-l compara.

6. Un mediu de succes

Este minunat dacă vei putea crea un mediu de succes pentru familia ta. Apropie-te de oamenii de succes, acest lucru îi va permite bărbatului tău să vadă un exemplu de bunăstare, îl va ajuta să devină același, îi va provoca dorința să cucerească noi înălțimi, să tindă să-și îmbunătățească propriul standard de viață.

7. Ieșirea din zona de confort

De regulă, bărbații cu respect de sine scăzut încearcă să nu iasă din zona lor de confort. Ei se simt bine și confortabil acasă, nu merg nicăieri și au o existență monotonă.

Dacă ai decis să-l ajuți să-și crească stima de sine, atunci va trebui să depui un mic efort pentru a-l “scoate” din acest stil obișnuit de viață. Gândește-te la evenimente active, faceți sport împreună sau însușiți un hobby comun.

O femeie înțeleaptă va încerca să pună în practică sfaturile de mai sus, contribuind astfel la schimbări pozitive în bărbatul său.