25 de sfaturi IMPORTANTE despre iubirea de sine pe care vei dori să le CITEȘTI în fiecare zi!

Oferă-ți câteva minute și gândește-te la propria valoare, citind aceste 25 de sfaturi despre iubirea de sine.

1. Trebuie să înveți să te ridici de la masă când nu se mai servește iubirea – se referă atât la relațiile platonice, cât și la cele romantice.

2. Frumusețea cuiva nu înseamnă că tu ești lipsită de frumusețe. Nu suntem concurenți, suntem aliați. Trebuie să lucrăm împreună pentru a distruge sistemul prin care societatea vrea să ne controleze.

3. Uneori doar trebuie să te ascunzi de toți. Nu-ți fie rușine să rămâi singură pentru a te odihni și a te recupera.

4. Învață să stabilești limite atunci când comunici cu familia “toxică”. Nu fiecare familie este o sursă de iubire și sprijin. Stabilirea limitelor poate fi extrem de dificilă, în special cu familia, dar este important să faci acest lucru pentru a te proteja.

5. Înconjoară-te doar cu oameni care aduc bunătate în viața ta.

6. Permite-ți să fii urâtă. Societatea ne face să credem că scopul nostru final este să fim frumoși, pentru că frumusețea este valoare. Permite-ți să fii ciudată, urâtă, să nu ai gust. Asta nu înseamnă că ești mai puțin uimitoare, prețioasă sau vrednică de iubire.

7. Nu datorezi nimic bărbaților. Nici zâmbete, nici conversații cochete, nici adorație, nimic. Bărbații nu au dreptul la corpul și atenția femeii. Nu le datorezi nimic.

8. Boala mintală nu este un motiv de rușine. Uneori ne îmbolnăvim și nu este vina noastră.

9. Nu te simți vinovată pentru că te pui pe primul loc. Trebuie să ai grijă de tine, să te protejezi, iar acest lucru nu înseamnă că ești o persoană egoistă sau rea.

10. Nu trebuie să fii mereu bună și drăguță. 

11. Să-ți împărtășești sentimentele – înseamnă putere, nu slăbiciune. Schimbul de emoții necesită curaj și adesea te apropie de oameni, dar alege-i cu grijă pe cei cu care decizi să fii sinceră.

12. Nu trebuie să te oprești doar pentru că nu-ți cunoști scopul final. Nu trebuie să știi unde mergi. Nu trebuie să ai un plan sau o cale clară. Nu lăsa această ignoranță să devină frâna ta. Continuă să avansezi și într-o zi vei ajunge la scopul tău final.

13. Ești mai importantă decât exteriorul tău. Lumea încearcă să ne convingă că felul în care arătăm este cel mai important și mai decisiv lucru în noi, deși în realitate nu este așa. Suntem mult mai semnificativi decât trupurile noastre. Suntem magici!

14. Să fii tu însăți este mult mai important decât să fii perfectă. Ești prețioasă și unică, conștientizează acest lucru în sfârșit!

15. Înainte credeam că cel mai rău lucru din lume este să fii singură. Nu este așa. Mai rău e să fii cu o persoană care te face să te simți singură.

16. Nu te sacrifica de dragul muncii. Putem fi înlocuiți în orice funcție. Amintește-ți că niciun serviciu nu merită sănătatea ta fizică și mintală, relațiile și fericirea ta.

17. Învață să faci față respingerii. Nu lăsa cuvântul “nu” să te indispună.  Încearcă să-ți conștientizezi emoțiile și să le eliberezi. Toată lumea se confruntă cu respingere. Ai încredere că în continuare te așteaptă lucruri bune.

18. Nu-ți cere scuze pentru ceea ce ești. Nu ești perfectă și nu trebuie să fii. Nu ești un proiect de lege pentru a mulțumi pe toată lumea. Nu te schimba pentru a obține aprobarea altora, nu te scuza pentru ceea ce ești.

19. Nu-ți fie teamă să rupi relațiile depășite. Nu toată lumea ar trebui să fie în viața ta pentru totdeauna. Prietenii și cei dragi vin și pleacă. Permite-ți să rupi relația de care nu mai ai nevoie.

20. Nu râde de alte femei. Renunță la obiceiul de a-i critica pe alții. În lume deja există suficientă critică.

21. Nu fi prea strictă cu tine.

22. Oamenii îți spun: ”Te-ai schimbat”, de parcă ar fi ceva rău în asta. Schimbarea este bună, necesară și foarte importantă.

23. Să spui ”nu” – este normal.

24. Nu-ți face griji cu privire la ceea ce alții cred despre tine.

25. Nu poți controla ceea ce simți. Viața este adesea dificilă și confuză și nu ești responsabilă pentru ceea ce se întâmplă în jurul tău.  Nu-ți poți controla sentimentele. Tot ce poți face este să decizi ce faci cu ele când se manifestă.