Niciodată nu-ți cere scuze pentru aceste 8 lucruri. Nu-ți pierde energia pentru explicații inutile!

Indiferent ce faci, cât de corecte sunt acțiunile tale, întotdeauna va exista cineva care știe mai bine, care va arăta cu degetul spre greșelile tale, care îți va spune cum să faci lucrurile corect. Ascultând ceea ce spun alții, involuntar te vei simți vinovată pentru viața lipsită de valoare și îți vei cere scuze. În anumite cazuri, acest comportament este potrivit, dar în multe cazuri nu este!

E timpul să încetezi să te devalorizezi și să începi să trăiești viața la maxim. Memorează aceste 8 lucruri și niciodată nu-ți cere scuze pentru ele.

Relațiile tale 

Poți să fii singură, căsătorită, te poți întâlni cu doi bărbați în același timp sau poți dormi cu un bărbat căsătorit. Nu este vorba despre moralitate, ci despre faptul că relația ta – este alegerea ta, drept pe care nimeni nu ți l-a luat. Nu trebuie să te justifici sau să-ți ceri scuze – este alegerea ta și punct.

Numărul copiilor

Pentru unele femei maternitatea este scopul vieții lor. Dacă nu dorești copii sau, dimpotrivă, ai decis să naști cinci copii cu diferența de un an, asta este alegerea ta. Nu te justifica pentru faptul că ai doar un copil, acest lucru nu-l privește pe nimeni, cu excepția ta și a partenerului tău.

Abordarea față de educație

O mamă bună se va dedica pe deplin copiilor, va uita de sine și va asigura confortul în casă. Corect? Nu! O mamă bună este o mamă fericită care primește plăcere în procesul de educație. Nu-ți cere scuze pentru ceea ce în opinia altora este greșit.

Aceștia sunt copiii tăi și numai tu decizi cum îi educi: îi răsfeți sau ești strictă, îi lauzi sau îi cerți, le oferi tot timpul tău sau îți lași puțin și pentru tine.

Viața intimă

Potrivit statisticilor, persoanele căsătorite fac dragoste de două ori pe săptămână, iar tu de două ori pe zi sau o dată pe lună. Nu trebuie să-ți ceri scuze și te justifici pentru libidoul crescut / scăzut. Sfaturile străine aici nu-și au locul.

Realizările

Ai atins deja o anumită vârstă, dar nu ai cucerit culmi și nu câștigi mulți bani? Mulți vor considera că ești o ratată, că nu ai ambiții și acesta este dreptul lor. Dreptul tău este de a trăi așa cum vrei tu.

Poate că ești o mamă și o soție bună, iar soțul tău câștigă suficient pentru a-ți permite să rămâi acasă, îngrijind copiii și asigurând confortul.

Aspectul exterior

Ai dreptul să porți blugi și fuste scurte, să-ți vopsești părul albastru și să porți machiaj sau să nu-l aplici deloc. Nu contează cum arăți – contează cum te simți. Nu-ți cere scuze pentru ce porți, amintește-ți că aspectul tău – este alegerea ta.

Corpul

Poți să fii o tânără slabă, grasă, cu sâni mici sau mari, cel mai important lucru e să te simți confortabil, nu să corespunzi unor stereotipuri stupide.

Micile tale nevoi  

Îți cumperi o ojă și un ruj nou pe săptămână sau te odihnești de trei ori pe an – aceasta este doar alegerea ta. Ai dreptul să te bucuri de viață și să profiți de ea.

Nu-ți mai pierde energia pe scuze și explicații inutile. Numai tu ești responsabilă pentru meritele tale și pentru eșecuri, de asemenea, așa că nu te mai gândi la ceea ce spun alții, doar trăiește și bucură-te de fiecare moment.