10 obiceiuri inconștiente care atrag oamenii toxici în viața ta. Renunță la ele!

De ce atragem oamenii toxici în viața noastră? Poate că motivul se ascunde în noi și noi cu acțiunile noastre îi atragem?

Există 10 obiceiuri inconștiente care atrag oamenii toxici în viața ta:

1. Ești prea amabilă

Mincinoșii și manipulatorii adoră oamenii buni și amabili. Dacă le dăruiești tuturor compasiune, înțelegere și dragoste, atunci există riscul ca în jurul tău să se “rotească” toți, inclusiv și cei toxici.

2. Încerci să menții relațiile, indiferent de orice

Manipulatorii și oamenii toxici adoră să fie “sub aripa” unei persoane care rabdă, iartă și este gata să cedeze. Dacă omul de la început nu a observat limite, mai târziu puțin probabil le va vedea. Tot ce îți rămâne să faci – este să rupi relația.

3. Știi să asculți interlocutorul

Oamenii toxici întotdeauna sunt bucuroși să înceapă o relație cu cineva care este gata să-i asculte și să “absoarbă” toate informațiile. Trebuie să înțelegi că ascultându-i pe toți, despre orice, păstrezi în tine informațiile negative, iar tu nu ai nevoie de ele.

4. Compasiune excesivă

Dacă îți faci griji pentru alții, încerci să-i ajuți cu orice ocazie, șansa ca oamenii toxici să se ”lipească” de tine este foarte mare. Ei adoră să fie în rolul victimei, să asculte cuvinte de sprijin, le place compasiunea ta și se folosesc de ea. Le acorzi atenție și asta este exact ceea ce așteaptă.

5. Oferi prea mult

Dorința ta de a dărui poate atrage oamenii care adoră să ia și nu oferă nimic în schimb. Dacă îți vei acorda mai mult timp ție și te vei gândi la nevoile tale, atunci omul toxic chiar s-ar putea simți ofensat.

6. Obiceiul de a gândi bine despre toți

La prima vedere s-ar părea că este o calitate bună. Dar oamenii nu pot fi numai buni sau răi, în fiecare dintre noi există părți luminoase și întunecate.  Dacă vei nega faptele despre oameni și îi vei justifica, îți vei face rău nu numai ție, ci și lor.

7. Nu crezi în iubirea adevărată

O persoană care crede în dragoste va atrage în viața ei doar oameni buni și amabili. Cei toxici nu se vor apropia de ea. Dar dacă ești dezamăgită, ai o atitudine negativă față de manifestările iubirii, atunci este posibil ca oamenii toxici să vrea să comunice cu tine.

8. Oferi speranță oamenilor negativi

Ești o persoană luminoasă, bună și trăiești așa cum dorești. Nu încerci să te asemeni cu cineva și nu invidiezi pe nimeni. Acest lucru este minunat! Însă numai dacă știi cum să-ți alegi oamenii din jurul tău.

Oamenii toxici se vor agăța de tine, de inima ta bună și de viața ta, pentru că prezența ta în viața lor le va da o speranță pentru schimbare.

9. Încerci să schimbi omul

Trebuie să înveți o regulă – oamenii nu se schimbă, dar pot “îneca” în sine unele trăsături. Dacă crezi că datoria ta este să ai grijă de cel de lângă tine, nu uita că eforturile tale pot fi zadarnice. Ajutorul tău nu poate schimba pe nimeni, atât timp cât omul nu vrea singur să se schimbe. În caz contrar, treptat, el îți va distruge viața doar cu simpla lui prezență.

10. Nu te apreciezi suficient

Dacă nu ești foarte sigură de tine și nu te apreciezi, atunci vei atrage oamenii toxici. De ce? Pentru că nu le va fi dificil să ajungă în ”câmpul” tău, pentru că alături de cei drăguți, înțelegători și amabili întotdeauna este comod. Când nu te prețuiești – oamenii răi se pot folosi de bunătatea și compasiunea ta.