Ochii sunt oglinda sufletului: spune-mi ce culoare au ochii tăi și îți voi spune cine ești!

Probabil ați auzit expresia: ”Ochii – sunt oglinda sufletului.” Adevărul este că privind omul în ochi, putem determina nu numai ceea ce are în minte, ci și ceea ce simte în acest moment.

Oamenii de știință, după ce au efectuat mai multe cercetări, au ajuns la concluzia că personalitatea omului este legată de culoarea irisului. În plus, ei au stabilit că nuanța este influențată de genele responsabile pentru formarea lobului frontal al creierului.

Studiind relația dintre ochi și personalitate, oamenii de știință au ajuns la concluzia că neurologic ochiul este legat atât de mult de creier, încât poate fi numit singura parte a acestuia pe care o vedem înafară. De fapt, ochii conțin sugestii despre funcțiile creierului.

Iar culoarea ochilor influențează formarea personalității.

Ochii negri 

Oamenii cu această culoare a ochilor – sunt lideri înnăscuți. Sunt ființe impetuoase și pasionale, observate întotdeauna de alții. Deoarece negrul sau maro închis pot fi atribuite culorilor rare ale irisului, ele creează o aură de mister în jurul stăpânului său. Dar, de fapt, sunt oameni cu care poți comunica ușor și, un fapt curios: consumă mai puțin alcool decât cei cu ochii de culoare deschisă.

Ochii căprui

După cum au arătat unele studii, această culoare a ochilor se datorează pigmentului melanina, care există din abundență la oamenii cu această nuanță a ochilor. Ei se caracterizează prin bunătate, loialitate și respect. Cei din jurul lor îi tratează cu încredere și respect. Oamenii de știință au stabilit că oamenii cu ochi căprui dorm cu două ore mai puțin decât oamenii cu ochi deschiși și se trezesc mult mai greu dimineața.

Ochii albaștri

Ochii albaștri nu numai că atrag cu frumusețea lor, ci și spun că proprietarul are un caracter puternic, deține o forță psihologică și fizică puternică. Cu toate astea, cei din jur îi percep în mod eronat ca fiind persoane slabe, nesigure și timide. Este de remarcat faptul că au fost efectuate mai multe studii asupra femeilor însărcinate, iar rezultatele au arătat că viitoarele mame cu ochi albaștri suportă mai ușor durerea în timpul nașterii decât cele cu ochi negri.

Ochii gri

Proprietarii ochilor gri pot fi atât stabili, cât și instabili din punct de vedere emoțional. Ei se pot comporta diferit în funcție de circumstanțe, precum și de nevoile pe care trebuie să și le îndeplinească. O astfel de trăsătură poate fi privită, pe de o parte, ca un dezavantaj, iar pe de altă parte, ca o virtute, în funcție de cât de bine vă puteți controla emoțiile.

Ochii verzi

Culoarea verde se întâlnește destul de rar, iar femeile care au această nuanță intră imediat în categoria persoanelor s*xy, seducătoare și misterioase. Studiile arată că oamenii cu ochi verzi au un caracter complicat, ei sunt autosuficienți, se deosebesc prin originalitate și creativitate, rareori își pierd calmul, dar, cel mai important, sunt imprevizibili.