Ai nevoie de 90 de secunde și îți vei iubi viața din nou. Sfatul acestui psiholog te va ajuta!

Suferi de anxietate, teamă și îndoială de sine? Psihologul, dr. Joan Rosenberg, crede că putem neutraliza aceste sentimente negative în mai puțin de două minute. Aceasta este o experiență personală care a devenit baza noii sale cărți – “90 de secunde din viața pe care o iubești”

Este foarte simplu: 90 de secunde și toate îngrijorările dispar.

Sună ciudat, dar rețeta este destul de simplă: dacă timp de 90 de secunde te gândești la emoțiile tale negative, fără să te distragi, atunci în mod inevitabil te vei “îneca” în ele. Rosenberg crede că nu trebuie să ne distragem de la gândurile rele cu ajutorul mâncării, băuturilor alcoolice și exercițiilor fizice. În schimb, trebuie să confruntăm realitatea în orice situație neplăcută.

Metoda ei se înrădăcinează în neuroștiință, care a constatat că omul simte disconfort doar 90 de secunde, iar la expirarea acestui timp se creează încrederea în sine și rezistența la eșecuri. Deci, trebuie doar să rezistăm 90 de secunde. În esență, sfatul dr. Rosenberg conține o formulă simplă: o alegere, opt simțuri și 90 de secunde.

De la început trebuie să identificați sentimentele care se încadrează în una dintre aceste opt categorii: tristețe, rușine, neputință, furie, nemulțumire, frustrare, jenă și vulnerabilitate sporită. Apoi trebuie să vă asumați responsabilitatea să îndurați aceste sentimente timp de 90 de secunde. Trebuie să vă concentrați complet pe ele.

Există un concept numit ”fereastra toleranței”, explică Rosenberg. Când oamenii încearcă să se îndepărteze de ceea ce nu le place – sentimente și gânduri – înseamnă că ”fereastra toleranței” este foarte mică.

“Oamenii încearcă să facă față propriilor emoții”, spune Rosenberg. – Ei cred că asta nu se va termina niciodată. Dar sentimentele sunt temporare. Așa că data viitoare când aveți un sentiment neplăcut – tristețe, rușine sau jenă, nu-l alungați, lăsați-l să facă ce poate mai rău pentru mintea și corpul vostru și apoi, după 90 de secunde, spuneți-i adio. Nu este atât de dificil precum pare, însă asta vă poate face viața luminoasă, plină de bucurie.”