Oare femeia trebuie să-și asume toate funcțiile casnice după o zi de lucru?

Demult, demult, bărbatul vâna animalul departe de peșteră, iar femeia scotea rădăcini și le gătea în peșteră. De aceea, părea că el o hrănește, când, de fapt, totul era în mod egal.

Și atunci când doamnele dau din cap și spun că în perioada patriarhatului bărbații aveau cerințe mari, dar își hrăneau familiile, uită un mic detaliu. Ei bine, cel precum că bărbatul nu este obligat să întrețină pe nimeni și niciodată nu a fost obligat. Și, în general, despre faptul că soția modernă – este o povară pentru cel care întreține familia. Pentru că ea are toate resursele alături de casă – magazine, supermarket-uri. Nu trebuie să mulgă vaca, chiar și avocado crește fără participarea ei. De aceea, ar fi bine să meargă la lucru. Dar cu o avertizare: să nu-și uite locul!

Eu sunt doar ”pentru” independența financiară a femeilor și, prin urmare, lucrez. Însă am întrebat bărbatul care mi-a trimis această teză: dacă femeia lucrează și dobândește resurse financiare în mod egal (sau chiar mai multe), atunci care ar fi locul ei?

Iar el mi-a amintit despre esența feminină (“să taci și să-ți iubești soțul”) și mi-a enumerat toate îndatoririle care sunt considerate exclusiv feminine – spălat, călcat, gătit, curățat…

Și la întrebarea mea de ce aceste obligații sunt exclusiv feminine, nu am primit niciun răspuns. Pentru că așa e stabilit de veacuri – a spus el încet. Și, în general, nu e greu să apeși niște butoane și să atârni rufele. Sau să gătești pentru bărbatul iubit.

Îți spun un secret – da, este dificil. Au fost momente când mă târam de la serviciu la ora nouă seara și îl găseam pe bărbatul meu iubit omorând monștri în ”Diablo”.

El s-a întors la șase, s-a uitat în frigider, a descoperit că nu e nimic de mâncare și a decis să acumuleze supărarea și furia – nu a fost hrănit! Prima întrebare pe care am auzit-o când am intrat pe ușă: când va fi gata cina? Iar cel mai amuzant (și ultimul) reproș a fost: ”Bona gătește pentru copil, îi este dificil să gătească și pentru mine?”

A doua zi i-am strâns lucrurile acestui erou, ghidându-mă după un principiu simplu: cel care plătește bona dictează regulile. Și, în general, cine plătește, comandă muzica în casă.

Cinic? Da, la naiba cu el. Am venit acasă de la serviciu trei ore mai târziu decât el. Sunt obosită, obțin mai multe resurse, iar el petrece mai mult timp acasă. Am dreptul să mă întâlnească cu o cină delicioasă, domnilor? Aceasta este poziția voastră chiar dacă soția lucrează?

Permiteți-mi să vă reamintesc: conform teoriei voastre treburile casnice acum nu-ți iau mult timp și nu necesită efort. Doar apasă butoanele!

Atunci e dificil să deschizi frigiderul, să scoți o bucată de carne, să faci gulaș, să cureți cartofii pentru piure? Nici cartofii nu trebuie crescuți, nici carnea nu trebuie vânată. Iar în timp ce gulașul se pregătește, puneți lenjeria de pat la spălat (trebuie doar să apăsați butoanele), apoi călcați-o. Aspirați podeaua, spălați-o .

Dacă femeia poate face toate astea după o zi de lucru (dobândind resurse), atunci de ce un bărbat nu poate face acest lucru? Da, bărbatul nu trebuie să întrețină pe nimeni, dar de ce femeia trebuie să preia toate funcțiile casnice după o zi de lucru?

Ce credeți despre asta?