Iată cum te prezinți într-o echipă nouă de lucru: 5 sfaturi utile!

Cu siguranță mulți dintre voi știți cum e atunci când brusc îți schimbi activitatea și vii într-o echipă nouă. Nu este ușor să te încadrezi în această atmosferă necunoscută și să stabilești contactul cu noii colegii. Deci, cum te prezinți corect într-o echipă nouă de lucru? Ține cont de aceste 5 sfaturi!

1. Ești întâlnit după haine

Dacă vrei să faci impresie bună din prima zi, nu uita de aspectul îngrijit. Doar imaginează-ți că ai venit cu pantofii murdari sau cu o pată pe cămașă. Un aspect îngrijit – este jumătate din munca făcută pentru a cuceri colegii.

2. Fii vigilent

Biroul este întotdeauna locul în care zvonurile zboară cu viteza luminii. Prin urmare, ar fi bine dacă în primele zile de lucru vei asculta mai mult și vei vorbi mai puțin. Atunci vei avea timp să te gândești, să analizezi, să înțelegi ce reprezintă fiecare dintre colegii tăi. Ar trebui să vorbești mai puțin despre tine, pentru a nu trezi interesul cuiva.

3. Evită conflictele

Dacă înainte de sosirea ta în echipă erau deja formate cercuri care nu se plac reciproc, atunci înarmează-te cu răbdare! În general, încearcă să eviți toate confruntările. Tu, ca un angajat nou, despre care încă nu au reușit să spună nimic rău sau bun, e mai bine să nu-ți strici reputația. Dacă nu te vei implica, în cele din urmă chiar poți câștiga respectul colegilor și șefilor.

4. Nu ai timp de pierdut

Desigur, la început, șefii îți permit să te încadrezi în atmosfera de lucru, să-ți cunoști colegii, să te adaptezi condițiilor. Dar nu uita că această perioadă este foarte scurtă și nu trebuie să faci abuz de ea. De îndată ce te simți mai încrezător, pune în aplicare proiectele, vino cu propuneri care vor aduce beneficii companiei.

Arată-le tuturor ca ai fost angajat pentru ceva. Singurul lucru pe care trebuie să-l ții minte: nu-ți ridica prea sus nasul și nu fi prea insistent, altfel poți provoca iritare nu numai în rândul colegilor, ci și în rândul șefilor.

5. Nu te implica în “povești interesante”

Ține minte că este mai greu să-ți construiești o reputație bună, decât să o distrugi. Prin urmare, nu ar trebui să te implici în povești sau triunghiuri amoroase la locul de muncă. Nu fi bârfitor și nu încerca să devii o parte a bârfelor. Încearcă să vorbești cât mai puțin despre viața ta personală. Este o parte a vieții pe care colegii trebuie sa o cunoască cel mai putin.