Vă doriți o relație puternică și stabilă? Atunci evitați să faceți aceste 10 lucruri!

O relație serioasă și puternică nu apare de la sine. Trebuie să depunem efort, să-i oferim tot timpul și răbdarea noastră. Ambii parteneri ar trebui să dea de la sine tot ce au mai bun pentru ca relația lor să devină puternică și stabilă.

Există multe articole despre cum puteți construi o relație puternică, dar cred că este necesar să acordăm atenție și momentelor care ar trebui evitate într-o relație. Iată 10 dintre ele:

1.Nu grăbiți evenimentele

Din cauza dorinței de a simți rapid emoțiile unui ”final fericit”, oamenii deseori pierd bucuria evenimentelor curente. Nu pierdeți prezentul din cauza gândurilor despre viitor! Trebuie să vă bucurați de momentele și de oamenii apropiați care sunt alături voi în acest moment, pentru că mâine toate astea ar putea să nu mai fie.

2. Nu așteptați ca relația să vă rezolve toate problemele.

Relațiile puternice aduc bucurie și plăcere, iar fericirea este în interiorul fiecăruia dintre noi. Nimeni nu ne poate face mai fericiți și mai veseli decât puterea noastră interioară. Nimeni nu ne va vindeca rănile vechi și nu ne va învăța să iertăm. Nimeni nu este responsabil pentru fericirea noastră.

3. O relație nu se construiește ușor.

Relațiile pe termen lung sunt minunate, însă ele se construiesc foarte și greu și nu toți sunt capabili să facă acest lucru. Partenerii adesea se gândesc că probabil au făcut o greșeală, au ales persoana greșită, iar aceste gânduri le provoacă un sentiment teribil de îndoială. Pe de altă parte, este o oportunitate să ajungeți la un nou nivel în relația voastră. Toate sentimentele sunt contradictorii și trebuie să depuneți eforturi pentru a dezvolta relația.

4. Încrederea – este baza tuturor relațiilor

Și dacă ea a fost încălcată, veți avea nevoie de foarte mult timp și forțe pentru a o restabili. Deseori bărbații spun: ”Nu am mințit-o, doar nu i-am spus tot adevărul.” Această afirmație este contradictorie, pentru că lucrurile nespuse deja sunt minciuni și durere. Este o chestiune de timp până când adevărul va ieși la iveală. Și atunci nu mai există cale de întoarcere, încrederea în relație nu va putea fi restabilită. Acesta va fi începutul sfârșitului.

5. Nu trebuie să vă ascundeți sentimentele

Când vine vorba de sentimente – nu vă puteți preface. În dragostei nu există loc pentru prefăcătorie. Trebuie să fiți adevărați și sinceri în toate. A fi adevărat – înseamnă să poți iubi.

6. Nu fiți supărați unul pe celălalt

Lăsați supărările și dezacordurile să plece din relația voastră. Vorbiți despre ceea ce vă deranjează și uitați tot ce vă doare. Găsiți limbă comună cu cei care vă sunt dragi. Chiar dacă nu puteți ierta ceva – faceți un efort și uitați. Viața este prea scurtă pentru a ține minte supărările.

7. Trecutul nu poate fi schimbat

Fericirea vine în relații doar atunci când lăsați trecutul în trecut și conștientizați că nimic nu poate fi schimbat. Uneori vă permiteți să acceptați evenimentele din trecut, iar uneori ele vă omoară din interior. Iertați întotdeauna oamenii dragi și priviți în viitor cu pace în suflet.

8. Nu vă concentrați pe defectele oamenilor

Ați făcut totul pentru a transmite altora iubirea voastră sinceră? Cu cât mai multă lumină și bunătate vedeți în ei, cu atât mai multă lumină și bunătate aveți în inima voastră. În alții poți vedea numai ceea ce este în interiorul tău.

9. Imediat după ce ați rupt o relație nu începeți alta

Sentimentul de durere provocat de pierderea unui om drag sau a unui prieten nu ar trebui să vă provoace disperare. Nu puteți căuta imediat un înlocuitor, doar pentru ca să nu vă simțiți singuri. Astfel de decizii rapide vă vor împiedica să vă studiați gândurile și să vă curățați conștiința pentru a lua decizia corectă.

10. Nu priviți relația încheiată ca un eșec

Chiar dacă nu toate relațiile au un final fericit, nu înseamnă ca au fost cea mai mare dezamăgire a voastră. Fiecare persoană din viața noastră ne aduce o experiență nouă și ne învață ceva necunoscut. Iar acest lucru face viitoarele relații mai puternice și mai stabile.