Descoperă 10 caracteristici comune, inerente persoanelor hipersensibile.

Crezi că reacția ta la unele lucruri este mai puternică decât a altor oameni? Îți faci griji pentru ceea se simt alții? Preferi mai degrabă un mediu liniștit, decât unul haotic? Cel mai probabil ești o persoană hipersensibilă.

Mai jos descoperiți câteva caracteristici comune, inerente persoanelor hipersensibile.

1.Sentimentele lor sunt mai profunde

Una dintre caracteristicile deosebite ale oamenilor hipersensibili este capacitatea de a avea sentimente mai profunde. Ei percep lucrurile la un nivel mai profund. Sunt intuitivi și pot merge mult mai departe pentru a înțelege lucrurile.

2. Sunt mai receptivi la nivel emoțional.

Persoanele foarte sensibile sunt mai receptive la situație. De exemplu, ei vor compătimi mai mult un prieten și vor avea grijă de problemele lui. De asemenea, pot avea grijă și de victimele unor acțiuni negative.

3. Preferă să lucreze în singurătate

Oameni hipersensibili, adoră să lucreze acasă sau să fie antreprenori privați, pentru că astfel își pot controla stimulii mediului de lucru. Ei se pot bucura și de lucru în birou, dacă au mai multă intimitate și mai puțin zgomot.

4. Au nevoie de timp pentru a lua o decizie

Persoanele hipersensibile au o abordare mai detaliată, atunci când trebuie să ia decizii. Chiar dacă nu este o decizie “corectă” sau “greșită” – ei tind să aleagă mai mult, deoarece cântăresc orice rezultat posibil.

5. Se simt foarte dezamăgiți dacă iau decizii “rele” sau “greșite”.

Vă imaginați cum vă simțiți atunci când luați o decizie greșită? Pentru persoanele hipersensibile, aceste emoții se amplifică, întrucât activitatea lor emoțională este mai mare.

6. Sunt extrem de atenți la detalii.

Persoanele hipersensibile sunt primele care vor observa detaliile din cameră, noua ta încălțăminte sau schimbările vremii.

7. Nu toți oamenii hipersensibili sunt introvertiți.

Aproximativ 30% dintre persoanele hipersensibile sunt extrovertiți. Acest lucru se explică prin faptul că de multe ori că ei au crescut în comunități unite sau au avut un părinte ce lucra preot sau rabin și astfel au interacționat cu mulți oameni.

8. Sunetul iritant îl irită și mai mult.

Nu cred că cineva este admiratorul sunetelor iritante, însă oamenii hipersensibili sunt mai sensibili la haos și zgomot. De aceea, au tendința să fie mai deprimați din cauza ocupațiilor prea active.

9. Ei au maniere bune.

Oamenii hipersensibili, de asemenea, sunt oameni foarte conștiincioși. Prin urmare, sunt foarte atenți, au maniere bune și întotdeauna observă oamenii neconștiincioși.

10. Pentru persoanele hipersensibile, consecințele criticilor se intensifică.

Oamenii hipersensibili au o reacție mult mai intensă la critică. Drept urmare, ei vor utiliza o anumită tactică pentru a evita criticile, inclusiv lingușitorii, în primul rând criticându-se pe sine și evitând sursele ce îi critică.