5 gânduri interesante care îți vor schimba viziunea despre realitate

Cât de des auzim că trebuie să ne schimbăm modul de gândire, să vedem situația din alt unghi? Cât de des oferim sfaturi similare? Și cât de dificil este să facem cu adevărat unele schimbări? În acest articol îți spunem despre cinci principii care te vor ajuta să vezi lumea altfel.

Tot ce se face – se face spre bine

De câte ori ai auzit această frază înaripată? Un clișeu vechi, dar adevărat. Toate situațiile care au loc în viața ta, apar pentru că viața însăși te împinge spre “acel bine”. Chiar dacă acum nu-l vezi și în situația creată nu observi nimic pozitiv. Situațiile și întâmplările din calea ta te vor îndruma și te vor îmbunătăți. Și da, uneori asta te poate descuraja. Nu încerca să înoți împotriva curentului, nu fi încăpățânat. În schimb, permite rezervelor tale interioare să se deschidă, manifestă-te! Și în curând viața ta va căpăta culori noi!

Este normal când oamenii pleacă din viața ta.

Uneori, este foarte dificil să eliberezi o persoană care ieri era o parte importantă a vieții tale, iar astăzi a devenit aproape un străin. Puterea obiceiurilor și teama de a fi singur, uneori sunt atât de puternice încât te “îneci” în emoții, te împotrivești cursului normal al evenimentelor. Deci, dacă o persoană pleacă din viața ta, este absolut normal. Înseamnă că te-a învățat tot ce putea. Și acum el trebuie să facă loc pentru alt om sau alte evenimente.

E mai bine să regreți ceea ce ai făcut, decât ceea ce nu ai făcut

De fapt, este mai bine să nu regreți deloc, indiferent ce se întâmplă. Dar este mai bine să încerci să faci ceva și să suferi un eșec, decât să nu încerci deloc. Dacă te gândești și nu-ți mai plângi de milă, atunci se dovedește că înfrângerea nu este sfârșitul. Sfârșitul vine atunci când încetezi să încerci și te plângi. Orice eșec a rămas în trecut, așa că nu-l lăsa să-ți umbrească următoarea încercare.

Fericirea ta depinde numai de tine…

… sau, mai degrabă, din gândirea ta. Doar tu decizi să fii trist sau să te bucuri, să te bucuri de viață cu prietenii sau să te dedici melancoliei acasă. Doar în conștiința ta este un câmp uriaș de luptă, unde ești omnipotent. Aici se păstrează sute de experiențe, frici, amintiri și speranțe. Dacă vei permite acestor emoții să fie mereu în mintea ta – în timp acestea îți vor fura confortul și pacea.

De asemenea, suntem ceea ce mâncăm și ceea ce gândim. Pentru a-i permite Universului să-ți arate altă cale – schimbă-ți gândirea. Cel puțin puțin începe ziua cu un zâmbet și pozitivism, rezervă-ți timp pentru bucurie. În timp, vei realiza că fericirea nu are o rețetă specială. Poți fi fericit în orice situație, doar trebuie să decizi asta. Nimeni nu-ți poate interzice să fii fericit. Cu excepția ta.

Toți cei pe care îi întâlnim în drumul nostru joacă un rol important în viața noastră.

Cel mai bun prieten, pisica din curte, sora sau vecina care se plânge tot timpul – dacă i-ai întâlnit, atunci așa era necesar. Fiecare om, indiferent cât de mult a interacționat cu tine, te învață ceva, chiar dacă nu suspectezi asta.

De exemplu, amintindu-ți toate interdicțiile din copilăria ta, ești convinsă că îi vei permite copilului tău totul. Dar într-o zi, în drum spre casă, un copil în transport te calcă și îți murdărește încălțămintea. Făcându-i politicos observație, ca răspuns auzi: “Este doar un copil, ce vrei de la el?” După un astfel de caz cel putin te vei gândi să-i insufli copilului tău regulile elementare de decență. Fiecare om pe care îl întâlnim ne oferă o lecție neprețuită. Să-i fii recunoscător sau nu, depinde de tine. Dar aceste momente nu trebuie neglijate.