Scrisoarea unui tată pentru fiica lui: ”Sarcina ta principală este să nu uiți că meriți iubirea unui om bun.”

“Am scris această scrisoare pentru fiica mea, dar vreau să o dedic fiecărei femei adulte pe care am întâlnit-o în drum, fiecărei femei care nu a auzit niciodată astfel de cuvinte de la tatăl ei. De asemenea, am scris-o și pentru generația actuală de băieți – viitorii bărbați care au nevoie să audă lucruri cu adevărat importante. Dacă fetița mea va întâlni un bărbat iubitor, depinde dacă cel puțin unul dintre voi nu va uita despre aceste lucruri importante.”

”Iubito, singura ta sarcină este să-ți amintești că meriți iubirea unui om bun. Păstrează această încredere profund în suflet, acolo unde nu poate fi distrusă de refuzurile, pierderile și egoismul pe care îl întâlnim cu toții în drumul vieții. (Dacă îți vei aminti că nu numai tu, ci orice persoană este demnă de dragoste și respect, poți considera că bătălia viații tale este câștigată. Dar acesta este un subiect pentru o altă scrisoare).

Dacă vei crede că ești prețioasă, atunci vei atrage băiatul care te va aprecia și care va dori să-și petreacă viața îndrăgostindu-se tot mai mult de tine.

Iubito, vreau să-ți spun despre băiatul pe care nu este nevoie ”să-l ții”, pentru că el singur va dori să fie cu tine.

Nu-mi pasă dacă își ține corect coatele la masă – este mai important să nu-și ia ochii de la năsucul tău atunci când îl sucești ridicol și mori de râs.

Nu-mi pasă dacă poate juca golf – este mai important dacă se poate distra cu copiii pe care îi veți avea, iar apoi să observe cu bucurie cât de mult seamănă cu tine.

Nu-mi pasă cât este de curajos – este mai important să aibă suficient curaj pentru a-ți permite să-ți arăți puterea inimii tale.

Nu mă interesează pentru cine votează la alegeri, dacă te va onora și te va respecta profund în inima lui.

Nu-mi pasă de culoarea pielii lui – dacă va acoperi pânza vieții voastre cu cele mai frumoase culori ale răbdării, vulnerabilității, sensibilității și capacității de a vă sacrifica unul pentru celălalt.

Nu-mi pasă în ce religie a fost educat – este mai important să învețe că în viață există lucruri sfinte și să știe că fiecare minut petrecut alături de tine este sacru.

Dacă întâlnești un astfel de bărbat în calea ta și nu are nimic în comun cu mine, oricum vom avea cel mai important lucru comun: TU. Pentru că, în cele din urmă tot ce trebuie să faci pentru ”a-l ține”” este să fii tu însăți.

Bărbatul care te va iubi veșnic. Tata.”