Iată cum distingi o persoană educată de una ignorantă.

Educația – este abilitatea omului de a primi în mod continuu experiență de viață și de a se dezvolta în continuare pe baza acesteia. Cuvântul “educație” nu are nimic de-a face cu educația pe care omul o primește în procesul de studii.

Un om educat – este un om care are un suport interior. El este responsabil, curajos, niciodată nu se ascunde de problemele cotidiene. O astfel de persoană are principii și scopul său etern în viață. Nu se teme de experiențe, dificultăți, de progres și schimbări, nu caută motive, ci oportunități. Astfel de oameni, adesea obțin ceea ce-și doresc. Ei nu se tem de risc, încearcă să devină mai buni, mai puternici, mai inteligenți.

Desigur, omul poate fi cunoscut cu timpul, în discuții, însă ignoranța poate fi determinată ușor.

O persoană căreia îi lipsește educația – este opusul celor de mai sus. Ea este înconjurată de ziduri de frică și suspans, de opinia publică și stereotipuri. Granițele zonei sale de confort nu se vor extinde, iar problemele vor juca rolul unui motiv valid pentru eșec.

Astfel de oameni nu se perfecționează. Pentru ei scopul principal este de a rămâne pe linia de plutire, decât de a înota. Ei pot fi influențați ușor, iar fiabilitatea lor lasă mult de dorit

Pentru a identifica un om ignorant, trebuie să asculți cu atenție – nu este încrezător, are un discurs neconstructiv. Spune o mulțime de lucruri în plus și în afara subiectului. Atunci când trebuie să facă o alegere, nu poate decide, iar dacă a decis – se îndoiește.

Acest om își schimbă adesea opinia sub influența cuiva. Astfel de oameni vor fi de acord cu opinia ta, deși în suflet cred altceva. Ei au căzut în capcana propriei leni și a temerilor, iar asta are un impact negativ asupra oamenilor din jurul lor.

Educația este foarte importantă. Ea îți poate influența abilitățile. Trebuie să tinzi să fii mai bun. Nu te poți opri la ceea ce ai obținut. Nu-ți fie teamă de tot ce este nou. Antrenându-ți memoria și abilitățile, îți învingi frica și lenea. Exact asta distinge o persoană educată de una ignorantă.