Cum se manifestă lipsa iubirii de sine? Iată 5 semne ascunse.

S-ar părea că lipsa iubirii de sine se observă imediat. Se citește în privire, în modul de a vorbi. Însă se întâmplă că omul timid și nesigur la exterior, se iubește și se apreciază doar că nu arată asta. Iar oamenii luminoși, de succes și atractivi nu se tratează întotdeauna în modul corespunzător.

Ce obiceiuri vorbesc despre lipsa iubirii de sine?

1.Cumperi multe lucruri ieftine

Oamenii care se iubesc – nu economisesc. Ei sunt conștienți de regula: “zgârcitul plătește de două ori” și nu cad în capcana prețurilor mici. Ei știu că lucrurile de calitate sunt costisitoare. Nu le pare rău să cheltuie pentru sine, dar în același timp nu sunt risipitori și dependenți de cumpărături. Și asta nu depinde de nivelul bogăției: iubitorii de economii în cele din urmă plătesc mai mult sau cumpără multe lucruri ieftine.

2. Mănânci când nu îți este foame

Nu contează în ce situații: mânânci ce a rămas după copil sau încerci să-ți îmbunătățești starea de spirit delectându-te cu niște prăjituri. Motivul – este ignorarea nevoilor tale reale.

Omul care se iubește, este atent la corpul și mintea lui. Prin urmare, el mănâncă numai atunci când îi este foame. Desigur, toți suntem oameni vii și nu ar trebui să ne învinovățim pentru fiecare bucată de prăjitură mâncată. Dar dacă mânânci atunci când nu-ți este foame și te strădui să lași platoul curat, atunci mâncarea este mai importantă decât nevoile. Observă cum se manifestă acest lucru în alte sfere ale vieții.

3. Ocupi un loc în ultimul rând.

Figurativ și literalmente. Ai observat că unii oameni nu se tem să fie primii, în timp ce alții evită atenția în toate privințele? Aceasta rareori este o alegere conștientă: de cele mai multe ori acești oameni se consideră nedemni să ocupe o poziție mai înaltă. Și dacă nu sunt de acord cu ceva, le este rușine să intre în discuție: opinia cuiva li se pare mai corectă.

Desigur, nu trebuie să cazi în extreme și să fii mereu primul. Dar gândește-te, când vei dori să ocupi un astfel de loc.

5. Nu-ți poți refuza plăcerile.

Cel mai bun sfat pentru persoanele cu stima de sine scăzută – este să se răsfețe cât mai des. Conform acestei logici, stima de sine crește atunci când cedezi în fața micilor plăceri. În acest caz omul se aseamănă cu un copil care a rămas singur într-un magazin de bomboane.

Alternativa unei astfel de iubiri este adevărata grijă de sine. Când îți tratezi corpul și mintea ca o bijuterie, bunăstarea devine mai prețioasă decât plăcerile instantanee. Începi să alegi conștient cu ce să-ți umpli viața. Iubirea de sine îți oferă libertate și independență față de slăbiciunile dăunătoare.

5. Practici reguli foarte stricte.

Aici trebuie să găsești mijlocul de aur. Când îți refuzi o plăcere, faci asta pentru că ai grijă de tine sau pentru că se presupune că așa e corect? Dacă a doua este adevărată, atunci iubești mai mult regulile, decât te iubești pe tine.