Ce nu trebuie să faci în public? Evită aceste 7 FAPTE Indecente!

Ce nu trebuie să faci în public? Să ne amintim regulile de decență și, împreună cu ele, o explicație rezonabilă pentru aceste fapte.

1. Este indecent să-ți arăți emoțiile în public.

Și nu este vorba numai de certuri, conflicte în cuplu, dar și de manifestarea sentimentelor. Sărutările și îmbrățișările în fața unor străini – de asemenea, sunt gesturi de prost gust. Acestea sunt prea personale și intime pentru a le arăta străinilor.

2. Este indecent să mănânci în public.

Asta, de asemenea, este o regulă de etichetă. Dar unde să te ascunzi de ochii lumii dacă ți-e foame? Mergi la o cafenea și stai la o masă. Obiceiul de a mânca pe stradă a venit la noi din vest, împreună cu ritmul vieții caracteristic americanilor. În țara noastră, însă, este considerat un lucru indecent.

3. Să vorbești cu voce tare la telefon

Este valabil, mai ales când ești în transportului public. Atunci când călătorești cu autobuzul, cu tramvaiul, fii bun și respectă-i pe ceilalți. Ei nu sunt interesați de câți iubiți are prietena ta și unde pleci sâmbătă seara. Doar imaginează-ți pentru o clipă că fiecare își va permite să vorbească și să bârfească la fel de tare.

4. Să te machiezi în locuri publice.

Pentru asta există locuri speciale – toalete, holuri cu oglinzi. Să-ți piepteni părul în timp ce ești în autobuz, pe o bancă lângă cabinetul medicului sau la stația de autobuz – este un gest de prost gust.

5. Este indecent să-ți curăți nasul în public.

În cazul unui “strănut” încă se poate ierta, pentru că este ceva incontrolabil, restul – nu. Dacă ești bolnav și ai nasul înfundat, trebuie să mergi într-o cameră separată, toaleta pentru a-ți curăța nasul. Să folosești picături de nas în public – de asemenea, este indecent.

6. Este indecent să manifești un interes “adult” pentru partenerul tău, inclusiv exprimat prin cuvinte.

Ceea ce se referă la doi oameni, ar trebui discutat și făcut numai în privat, nu în văzul tuturor.

7. Este indecent să te uiți la alții, să-i condamni pe cei care, în opinia ta trăiesc greșit.

Dacă vezi ceva neplăcut, întoarce-te și nu privi. Este mult mai corect, decât să privești și să “scuipi” sau, mai rău, să fotografiezi și să distribui pe rețelele sociale, așa cum este la modă astăzi.