Cum trec bărbații peste o despărțire: își fac griji sau trec destul de calm peste ea?

Oare BĂRBAȚII sunt capabili să-și facă griji sau trec destul de calm peste despărțire, de parcă ar fi o nouă rundă de viață?

Dacă a fost dragoste în relație

Atitudinea bărbatului față de despărțire depinde dacă în relație a fost dragoste. Dacă această relație s-a epuizat demult, el se va simți ușurat că nu mai există necesitatea să se tortureze și să pretindă că totul este bine.

Bărbații rup astfel de relații fără niciun regret, nu-și fac griji deloc. Iar dacă femeia încearcă să restabilească relația – bărbatul are o atitudine extrem de crudă față de ea. În momentul în care o astfel de greutate cade de pe umerii lui, orice încercare de a mai întoarce ceva înapoi, doar îi provoacă negativism.

El va prefera să tacă, sau, dimpotrivă, își va trata fosta parteneră cu bătaie de jos, astfel încât ea să se răzgândească, să nu-l mai iubească și să-l lase în cele din urmă, în pace.

Dacă relația a fost construită pe dragoste, dar din anumite motive s-a destrămat, bărbatului îi va fi mai greu. Poate chiar el însuși va încerca să reconstruiască din nou fericirea, dar nu imediat.

Primul moment – momentul libertății, aproape toți bărbații, fără excepție – îl percep ca pe ceva pozitiv.

Dacă există copii din această relație.

Mult mai greu bărbatul trece peste o despărțire atunci când cuplul are copii comuni. Indiferent de modul în care femeile încearcă să “toarne noroi” peste bărbați, cei mai mulți dintre ei, chiar și după divorț, înțeleg clar că au copii care trebuie educați și alături de care își doresc să fie.

Femeia, în acest caz, este percepută ca un obstacol între tată și copilul său, de aceea fostele soții aud atât de des în adresa lor cuvinte deloc frumoase și simt aceeași atitudine.

Când el pleacă la alta

Dacă bărbatul pleacă imediat dintr-o relație în alta, prima perioadă în el se luptă “două fiare”: conștiința și sentimentul de victorie.

Pe de o parte, el este fericit că s-a unit cu cea pentru care are sentimente calde, iar pe de altă parte, el se confruntă cu mustrări de conștiință. De regulă, a doua “fiară” este atacată repede și mustrările încetează.

”Fiara” se trezește din nou, numai în cazul în care bărbatul înțelege că ruptura de fosta a fost o greșeală, iar noua iubire nu este atât de frumoasă precum i se părea. Acest lucru împinge bărbatul să facă o faptă incredibilă: să se întoarcă la fosta parteneră.

Și nu contează cât timp a trecut: luni sau chiar ani, bărbatul în acest moment nu simte timpul, el crede cu sinceritate că nu este prea târziu să reîntoarcă totul. Creierul lui pur și simplu șterge episodul de viață eșuat.