7 motive ciudate pentru care bărbatul se îndrăgostește de femeie

Cei care s-au îndrăgostit cel puțin o dată, știu perfect că nu este ușor de explicat de ce ți-a plăcut o anumită persoană. Însă, psihologii fac mereu cercetări încercând să înțeleagă natura acestui sentiment.

În procesul de studiere a sentimentului de îndrăgostire, experții au descoperit câteva fapte interesante.

Iată câteva motive ciudate pentru care bărbații se îndrăgostesc de femei.

1.Femeia are expresia feței ”corectă”

Bărbații adoră când femeia radiază de fericire și zâmbește. În cazul femeilor însă, această schemă nu funcționează.

În 2011, oamenii de știință au realizat un studiu la care au participat mai mult de o mie de persoane. Acestor oameni li s-au prezentat fotografii cu reprezentanții s*xului opus și li s-a cerut să evalueze gradul lor de atractivitate. Bărbații au oferit cele mai înalte note femeilor care arătau fericite și cele mai mici celor care păreau arogante. Opinia femeilor cu privire la atractivitatea partenerilor s-a dovedit a fi exact opusă: bărbații mândri le-au cucerit, iar cei fericiți nu le-au impresionat deloc.

2. Femeia gesticulează mult

Sunteți în căutarea dragostei? Este simplu – fiți deschiși și nu vă constrângeți în mișcări.

Umpleți spațiul fizic din jurul vostru: utilizați gesturi vii și o postură a corpului expresivă. Cercetătorii au observat modul în care oamenii se comportă la întâlnirile rapide și au ajuns la concluzia că acei care au gesticulat activ, au avut de două ori mai mult succes, în comparație cu cei care au fost timizi.

3. Femeia îi amintește la exterior de fosta parteneră.

Conform rezultatelor aceluiași studiu din 2011 despre care am vorbit mai sus, femeile și bărbații au fost de acord că fețele persoanelor de s*x opus, care seamănă parțial cu foștii parteneri, li s-au părut mai atractivi decât restul.

4. Femeia se aseamănă foarte mult cu el însuși

“Partenerii care se aseamănă după multe criterii, așa cum ar fi tipul de personalitate, au șanse mai mari să poată conviețui împreună. Acest lucru facilitează înțelegerea reciprocă atunci când încep viața în comun.”, spune Jan Gonzaga, autorul studiului cuplurilor care s-au întâlnit la ”eHarmony.”

5. Femeia are mirosul corect

Un studiu realizat de Universitatea din California, a arătat că femeile care se află în perioada de ovulație sunt impresionate de mirosul tricourilor purtate de bărbații cu un nivel ridicat de testosteron. Acest miros atrage femeile, întrucât cantitatea mare a acestui hormon masculin indică faptul că bărbatul are o genetică bună.

Pentru bărbați, de asemenea, este important mirosul partenerei, doar că ei preferă mirosurile care sunt în armonie cu femeia. Mirosul ideal este cel al corpului după duș, iar parfumul nu ar trebui decât să completeze delicat acest parfum plăcut, curat și natural.

6. Femeia se aseamănă în unele privințe cu părinții lui.

David Perret, psiholog la Universitatea din St. Andrews și colegii săi au descoperit că suntem atrași de parteneri care au aceeași culoare a ochilor și a părului pe care le au părinții noștri.

7. Femeia îl privește îndelungat în ochi

Joan Kellerman, psiholog la Universitatea din Massachusetts, a realizat următorul experiment: 72 de studenți care nu se cunoșteau anterior, s-au separat în perechi și s-au privit în ochi timp de două minute. “Mai târziu, ei au spus că în această perioadă au avut o atracție sporită față de persoana din fața lor.” Acest lucru sugerează ca un contact vizual pe termen lung te poate conecta și poate aprinde sentimente față de persoana pe care o vezi pentru prima dată în viată.