Secretul unei căsătorii fericite: pune-ți soțul pe primul loc în lista priorităților tale, nu copiii

O căsătorie puternică este cel mai bun lucru pe care îl puteți oferi copiilor voștri. Astfel ei se simt în siguranță, se simt iubiți atunci când își văd părinții care lucrează ca o echipă, fac eforturi, arată respect, afecțiune și se tratează reciproc ca niște oameni iubitori, chiar și după mulți ani de viață împreună.

Dacă îți vei pune soțul pe primul loc, căsătoria va dura până la sfârșitul vieții. Dacă dorești să dureze o viață, acordă-i atenția pe care o merită și depune eforturile necesare.

Copiii vor trăi cu voi doar două decenii. Să-ți pui căsătoria 20 de ani pe pauză, în timp ce-ți concentrezi atenția asupra copiilor – este o greșeală și în acest caz, te așteaptă un rezultat fatal.

Atunci când copiii vor părăsi casa părintească, soțul tău va rămâne singur. Dacă îl vei pune pe ultimul loc în lista priorităților tale, el va fi un nebun dacă decide să rămână cu tine.

Soțul și soția nu sunt colegi de cameră, ei sunt parteneri și iubiți. În cazul în care copiii devin centrul universului tău … rolul de soție moare. În timp, te vei simți ca un șofer de taxi, un ambalator de prânzuri și supraveghetor al temelor pentru acasă.

Tu și soțul tău veți fi atât de ocupați și concentrați pe alte lucruri, încât treptat vă veți îndepărta unul de celălalt. La început vă simțiți foarte ocupați, iar apoi vă simțiți colegi de cameră. Vă obișnuiți cu această rutină, considerând că e doar o etapă a vieții. Și aveți dreptate, într-adevăr este o etapă a vieții care se numește ”începutul sfârșitului”. În momentul în care copiii pleacă, voi deja nici nu vă mai amintiți de ce ați decis să vă căsătoriți.

Dacă dorești să-ți educi corect copiii, nu fă din ei centrul Universului tău. În caz contrar, se vor transforma în niște adulți care vor crede că întreaga lume se învârte în jurul lor.

De fapt, să-ți pui căsătoria pe primul loc, nu este atât de dificil. Tot ce trebuie să faci ar fi să găsești modalități de a-ți face soțul să se simtă dorit.

– Adu-i cafeaua în fiecare dimineață.

– Îmbrățișați-vă și țineți-vă de mâini cât mai des.

– Trimite-i mesaje calde în timpul zilei (cel puțin “mă gândesc mereu la tine, scumpule”).

– Faceți din dormitorul vostru o zonă fără copii – explicați-le că acesta este doar “spațiul vostru”.

– Spune-i soțului tău “Te iubesc” în fiecare zi, astfel încât copiii să vadă și să audă asta.

– Faceți planuri pentru săptămâna viitoare împreună cu întreaga familie, ceea ce îți va ușura treburile casnice.

Tu și soțul tău ar trebui să vă conduceți familia ca o echipă, în care ambii sunteți căpitani. Dacă te gândești la asta, nu este nimic dificil. Sincer, totul depinde de modul în care îți distribui atenția.

Viața noastră este plină de griji. Dacă te dedici complet copiilor, animalelor de companie, muncii, menținerii relațiilor cu prietenele etc. – atunci cu siguranță trebuie să acorzi prioritate anumitor lucruri, pentru că nu le poți face pe toate în același timp.

Pentru început, pune-ți soțul pe primul loc în lista priorităților tale, după care viata ta va deveni mult mai ușoară.