Cum să evitați greșelile în relație? Respectați aceste REGULI pentru bărbați și femei.

Viața noastră este un joc al bărbaților cu femeile și al femeilor cu bărbații. Imaginați-vă pentru o clipă că evoluția ar fi mers pe altă cale, că noi, ca și amibele, ne reproducem prin diviziune, că nu avem s*xe și că în vârful ierarhiei evoluționiste domnește o s*xualitate absolută sau, mai degrabă, asexuală … V-ați imaginat? Ce rămâne din viața noastră în acest caz? Va exista cultura, știința, arta într-o astfel de societate? Vor lucra oamenii și cel mai important – pentru ce vor face asta? Și în general, ce vor face, dacă nu ar exista s*xele? Nu, dragilor, o astfel de societate în principiu este imposibilă!

”Problema s*xelor” – este, după cum se dovedește, cea mai importantă, cea mai urgentă și cea mai serioasă problemă în viața noastră. Și atât timp cât nu este rezolvată, existența noastră este sortită la suferințe nesfârșite.

Sfaturi pentru bărbați

1) Dacă nu-ți place ceva în femeia aleasă, nu te grăbi să dai vina pe ea. Întrucât femeia mereu se adaptează circumstanțelor oferite, ceea ce vezi în ea este în mare parte rezultatul acțiunilor tale. Aceeași femeie în “mâini diferite” se simte și se comportă diferit.

2) De aceea, dacă îți vei putea schimba politica față de femeie, față de circumstanțele vieții ei, atunci se va schimba și femeia; dacă nu faci acest lucru, probabil că această situație îți convine. În orice caz, starea femeii, comportamentul ei – este un indicator care confirmă starea și comportamentul bărbatului.

3) S-ar putea să crezi că femeia nu are dreptate, dar de ce ea gândește așa cum gândește? De ce au apărut diferențele? Când ai luat o decizie, ai fost ghidat de ideile, calculele și concluziile tale, dar toate astea sunt idei abstracte.

4) Iar obiecțiile femeii se bazează pe faptul că ea vede diferit această situație. Și cel mai des ea, ține cont de acele momente de viață care nu pot fi formalizate și pe care tu nu le observi, din simplul motiv că acestea nu sunt luate în considerare de către sistemul de ”calcul” al rațiunii tale.

5) Femeia este mult mai aproape de viață și de realitățile ei decât bărbatul. Uneori aceste realități par mici, nesemnificative, lipsite de sens, dar acest “se pare” te poate costa scump, prin urmare, ascultă femeia. Chiar dacă ea nu are dreptate acum, peste jumătate de an, un an sau poate peste zece, se dovedește că ea a avut dreptate.

Sfaturi pentru femei

1) Bărbații, în principiu nu sunt toți la fel. Pur și simplu diferențele biologice dintre bărbați, în medie, sunt mult mai mari decât diferențele dintre femei. De aceea, este greșit să spui și să crezi că toți bărbații sunt într-un fel sau altul. Evoluția i-a dat femeii indicația sa-și protejeze stabilitatea și, prin urmare, ea are tendința să generalizeze, adesea nejustificat.

2) Ca urmare, se poate întâmpla următoarea situație: întâlnești un bărbat care nu este ca toți ceilalți, iar tu având tendința să generalizezi, nu vei observa asta. Astfel poți pierde un exemplar destul de bun. De aceea, observă bărbații, acest lucru poate fi nu numai interesant, dar și util.

3) Ia decizii, orientându-te pe felul în care simți situația.

4) După ce ai înțeles clar un lucru sau altul, nu te obosești să-ți justifici poziția, pentru că “totul este evident”. De aceea, bărbatul nu va vedea justificările tale ca justificări și vei fi ignorată.

5) Pentru a evita conflictul, pentru ca punctul tău de vedere să fie auzit, trebuie să faci ceva: în primul rând, ascultă bărbatul, află ce argumente utilizează. Apoi, gândește-te cum modul tău de a înțelege situația este în concordanță cu argumentele sale. Apoi, îți rămâne doar un singur lucru: să-ți exprimi înțelegerea problemei în sistemul de “calcul” al rațiunii pe care îl folosește acest bărbat. Înțeleg că este complicat, dar în schimb eficient…