Nu permite nimănui să-ți facă aceste 15 LUCRURI. Protejează-te. Asta e viața ta!

Dacă trebuie să comunici cu oameni care se comportă nepoliticos cu tine, nu te lăsa umilit(ă). Protejează-te. Asta e viața ta.

Desigur, nu poți controla modul în care oamenii acționează față de tine. Nu ești responsabil pentru acțiunile altora. Însă ești capabil să-i faci să nu te rănească. Tu și numai tu decizi cine va face parte din viața ta și pe cine trebuie să-i scoți din ea.

A venit timpul să faci o schimbare. Deci…

1.Nu permite celor din jur să te atragă în conflicte fără sens. 

Nu-ți pierde timpul pe explicații și justificări inutile. Nu-ți explica acțiunile în fața oamenilor care te înțeleg întotdeauna greșit. Un om inteligent, cu un respect de sine adecvat își spune:”Asta nu merită timpul meu.”

2. Nu permite celor din jur să-și verse negativitatea asupra ta. 

Gândirea pozitivă este o alegere. Alegerea unui om înțelept. Fii destul de înțelept să scapi de toxicitatea din viața ta, pentru că ea nu merită timpul sau energia ta.

3. Nu permite nimănui să te intimideze pentru cicatricile tale. 

Cicatricile – sunt trecutul nostru. Ne amintesc prin ce am trecut. Este o experiență care ne-a permis să devenim mai buni decât am fost. Fiecare cicatrice este o poveste unică. Nu te rușina să vorbești despre această poveste.

4. Nu-i asculta pe cei care te mustră pentru greșelile tale. 

Greșelile ne permit să devenim mai buni, mai înțelepți. Fii curajos. Permite-ți să nu-ți fie frică de greșelile făcute la începutul călătoriei. Începând ceva nou, nimeni nu este asigurat de eșec.

5. Nu permite nimănui să te facă să uiți ceea ce crezi că este corect.

Astăzi ar trebui să încerci să devii mai bun decât ai fost ieri. Acesta este singurul lucru pe care ar trebui să-l faci. Doar ție trebuie să dovedești ceva.

6. Nu permite nimănui să te terorizeze și să-și bată joc de tine.

Nimeni nu are dreptul să te insulte și să te batjocorească. Din păcate, unii oameni nu pot trăi fără asta. Doar așa ei se pot afirma. Iar tu trebuie să ai curajul să te aperi, în caz contrar le dai un motiv de bucurie.

7. Nu ține aproape prietenii care în realitate nu sunt prietenii tăi.

Cine este un prieten adevărat? Omul care te iubește așa cum ești și în același timp, te inspiră să devii mai bun. Fii un prieten adevărat pentru cei cu care comunici. Și comunică doar cu cei care se comportă cu tine ca niște prieteni adevărați.

8. Nu lăsa pe nimeni să te mintă iar și iar. 

Dacă cineva te-a mințit o dată, această persoană este responsabilă pentru minciună. Dacă cineva te înșeală în mod constant, tu ești de vină pentru că-i permiți acest lucru. Dacă ai prins pe cineva cu minciuna, spuneți-i direct despre asta.

9. Nu lăsa oamenii care urăsc totul, să te facă să urăști și tu.

Gandhi a spus odată: Principiul ”Ochi pentru ochi.” va face întreaga lume oarbă”.

Indiferent cât de urât a acționat omul față de tine, nu este nevoie să-l urăști. Nu ar trebui să existe loc de ură în inima ta. Răspunzând răutății cu răutate, îți faci doar mai rău. Urând pe cineva, sapi 2 morminte. Unul pentru dușmanul tău, iar celălalt pentru tine.

10. Nu ține furia în tine.

Amintește-ți câteva adevăruri. Cel mai curajos este cel care își cere scuze primul. Cel mai puternic este cel care iartă primul. Cel mai fericit cel care face primul pas spre reconciliere. Aceste trei reguli întotdeauna funcționează.

11. Nu permite oamenilor să-ți folosească trecutul pentru a-ți “otrăvi” prezentul.

Există oameni care nu pot accepta faptul că tu continui să te bucuri de viață și mergi mai departe. Astfel de oameni vor face totul pentru ca trecutul tău să-ți amintească de tine. Prefă-te că nu observi manipulările lor. Continuă să mergi înainte. Învață să accepți oamenii așa cum sunt.

12. Nu permite oamenilor să te convingă că schimbarea este ceva rău.

Ceea ce nu putem influența în vreun fel, în cele din urmă ne schimbă. Schimbările în viață nu se întâmplă pur și simplu. Pentru orice există un motiv. Acceptă faptul că în viața ta vor apărea schimbări. Desigur, nu-ți va fi ușor. Însă mai târziu vei înțelege că a meritat.

13. Nu permite nimănui să te descurajeze să obții ceva.

Dacă ai un țel care în orice moment al zilei te poate face să “luminezi”, atunci acest lucru este cu adevărat important pentru tine. Nu permite nimănui să te facă să renunți la ceea ce-ți oferă un stimulent pentru a merge mai departe.

14. Trebuie să faci eforturi și să încerci iar și iar să obții ceva. Nu permite nimănui să te convingă contrariul.

Trecând prin multe dificultăți, omul realizează ceva măreț. Întotdeauna se întâmplă asta. Nu-ți pierde încrederea în tine. În cele din urmă, merită. Începutul întotdeauna este cel mai greu.

15. Nu permite nimănui să te convingă că îți lipsește ceva pentru fericire.

Abilitatea de a fi recunoscător pentru ceea ce ai – este primul pas către fericire. Fii recunoscător chiar și pentru cele mai mici lucruri. De fapt, prezența lor în viață ta înseamnă foarte mult.