Încearcă să eviți aceste 6 Fraze în timpul unui conflict cu partenerul, pentru a nu ajunge la despărțire

Nu există relații în care să nu existe certuri. Cu toate acestea, cuplurile le percep diferit. Pentru unii, certurile sunt un sprijin care îi ajută să consolideze relația, să găsească greșelile, neajunsurile și să le elimine. Iar pentru alții, certurile sunt un punct de cotitură care duce la separare. Totul depinde de cât de corect vă certați. Deci, ce fraze nu ar trebui spuse în caz de dezacorduri?

1. “Tu niciodată …”.

“Niciodată nu mă ajuți”, “Nu-mi faci complimente” etc. Astfel de acuzații ridicole pot jigni în zadar partenerul. Dacă îl învinuiești pentru ceva, atunci vino cu exemple exacte care îți justifică acuzațiile. Încearcă să întorci situația în direcția comună, adică să nu arăți cu degetul că el nu te ajută, dar, de exemplu, să-i ceri ajutorul. E ușor.

2. Te comporți ca mama, tatăl tău…”

Dacă îți compari partenerul cu altcineva, acest lucru sugerează că nu ai argumente importante pentru discuție. Aceste fraze elimină esența conflictului.

3. ”Ți-ai ieșit din minți”.

O frază destul de puternică pentru o conversație emoțională. În niciun caz nu-i spune partenerului asta. Această replică îl va ofensa și o va percepe de parcă nu este capabil să comunice adecvat. Mai bine încercați ambii să vă liniștiți și, după un timp, să discutați totul într-o atmosferă calmă.

4. ”M-am săturat de toate astea, plec!”

A fugi de problemă nu înseamnă să o rezolvi. Din nou, fii specifică în cuvintele tale. Pentru că nu se știe cum va percepe această frază partenerul tău. Ce ai vrut să spui? “Ne despărțim” sau “Trebuie să fiu singură, să mă gândesc”? Încearcă să-ți reții mânia și să nu-ți descarci nervii pe oamenii apropiați.

5. “De ce te enervezi atât de tare din cauza unor fleacuri?”

Dacă omul este deranjat de ceva sau îl indispune o anumită situație, el își va face griji pentru orice lucru mic. Nu trebuie imediat să-ți descarci nervii pe iubitul tău și să-l cerți pentru asta. Încearcă să înțelegi motivul pentru care s-a indispus. Și în acest caz, explică-i calm că se indispune în zadar pentru aceste lucruri neînsemnate.

6. ”Oh tu….”

Furia, ura, insultele pot duce la consecințe negândite. Negativismul reciproc doar înrăutățește situația. Dacă nu-ți place ceva în iubitul tău, spune-i imediat despre asta, dar nu după un timp și într-o formă ofensatoare. Asta îl va răni și atunci nu veți evita despărțirea.