Cele 7 OBLIGAȚII ale bărbatului despre care el adesea uită

În acest articol vom vorbi despre îndatoririle bărbatului față de soția și familia sa. Ce trebuie să facă reprezentanții s*xului puternic?

1.Să-și întrețină familia

Aici se are în vedere că bărbatul trebuie să-și asigure familia cu cele necesare. Bărbatul trebuie să câștige bani pentru locuință (proprie sau închiriată), pentru produse, îmbrăcăminte, încălțăminte pentru toți membrii familiei, medicamente, studiile copiilor, obiectele de uz casnic, întreținerea și reparația automobilului (dacă acesta există). În această listă se pot adăuga unele cheltuieli pentru distracții și cadouri.

2. Să se implice în educația copiilor

Nu contează dacă e băiat sau fată, tatăl este obligat să-și aducă aportul său în educație, nu doar să-l întrețină material. A fi implicat în educație nu înseamnă să ”ai grijă” de el câteva ore, pentru că te-a rugat soția.

Participarea trebuie să fie adevărată, vie: să ieșiți împreună la patinoar, la circ, la pescuit, la garaj, să mergi la toate sărbătorile de la grădiniță sau școală, să-l ajuți să-și facă temele, unele sarcini școlare sau pur și simplu să vorbiți.

3. Să-și respecte soția

Chiar dacă romantismul a dispărut din relație, respectul reciproc ar trebui să fie baza solidă pentru viața ulterioară. Aici putem adăuga un element de care mulți bărbați uită: orice femeie merită respect, cel puțin pentru faptul că a ales-o cândva. Și dacă ea este mama copiilor tăi, atunci merită și mai mult respect.

Respectul trebuie arătat chiar și în cele mai mici lucruri: dacă te reții – sună, ai greșit cu ceva – prezintă-i scuze. Și asta nu înseamnă să fii ”sub papucul ei”, ci o atitudine adecvată față de femeie.

4. Bărbatul trebuie să fie protectorul familiei

El trebuie să-și protejeze soția de necazuri, de dificultăți, astfel încât ea să se simtă ca după un zid de piatră.

5. Bărbatul trebuie să se afirme din contul profesiei…

….nu din contul soției sale.

6. Să participe la treburile casnice de zi cu zi 

În casă există sarcini tradiționale masculine: reparați, instalări… etc. Dar ar fi frumos dacă bărbatul și-ar ajuta soția menținând ordinea și confortul pe care ea l-a creat. Să o elibereze și pe ea uneori, de unele treburi casnice.

7. Să încerce să înțeleagă femeia.

Nu este un lucru imposibil, așa cum cred mulți. Înțelegerea în relații – este baza unei căsnicii fericite.