2 Capcane în care se distruge relația cu partenerul dorit.

Recent, mi-am pus întrebarea, de ce cu bărbatul pe care nu-l văd ca partener pentru o relație de iubire, pot lega ușor o prietenie? Pentru că..

– Nu mă supăr dacă nu mă conduce la aeroport sau nu merge cu mine la cinema când mă plictisesc

– nu mă supăr dacă nu-mi răspunde la mesaje sau a uitat să sune. Nu mă chinuie gândul că îi sunt absolut indiferentă sau că nu mă tratează serios.

– Nu simt neliniște că voi face ceva greșit, pot vorbi liber despre orice, pot face glume pe seama prietenului meu.

– Nu-mi fac griji dacă m-a înțeles corect. Și în general, mă comport ușor și firesc. Și nu știu de ce, astfel de prieteni se îndrăgostesc ușor și doresc o relație.

DAR, dacă bărbatul îmi place, atunci nivelul de îngrijorare imediat crește și mă gândesc deja la fiecare lucru mic – începând de la aspectul exterior și terminând cu ordinea cuvintelor din mesaj.

De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că bărbatul care îmi place îl văd supraevaluat în ochii mei și atunci încerc să fac totul corect, pentru ca el să vrea să fie cu mine, să-și petreacă timpul, să facă planuri etc. Și în acest moment apare o capcană care poate distruge orice relație: încetez să fiu eu însămi și devin o altă persoană pe care nici eu nu o cunosc bine, dar cred că el are nevoie de ea.

Când femeia se iubește și se acceptă cu adevărat, ea nu are nevoie să se adapteze și să joace roluri pentru a fi apreciată, ea însăși se apreciază. Pentru ea sunt mai importante gândurile și dorințele ei, decât regulile și așteptările altora. O astfel de femeie radiază forța, încrederea în sine, starea de spirit bună și dorința de a fi cu ea, de a o cunoaște. Un bărbat puternic și de succes la fel vrea să-și admire femeia.

Există o altă capcană în care relațiile fericite mor:”Dacă te iubesc, tu ar trebui:

– să suni la timp;

– să ai grijă de mine;

– să-mi ghicești dorințele;

– să mă dorești, dar să nu insiști;

– să fii prieten cu prietenele mele și să-mi respecți familia și alte “trebuie” care nu sunt prezente în comunicarea cu o altă persoană.

De unde provine această capcană? Din nou, din cărțile inteligente și pentru că “mama a spus …”, din ideile noastre despre modul în care ar trebui să se dezvolte relațiile și ce semne de comportament ar trebui să aibă bărbații îndrăgostiți cu  intenții serioase. Și atunci, când ceva nu merge bine, există multă neliniște în interior, pentru că apare gândul că totul se prăbușește. Și într-adevăr, relația începe să se deterioreze, dar nu din cauza algoritmului greșit, ci din cauza tensiunii feminine.

După cum arată experiența, în natură nu există linii drepte și ordine perfectă, ca într-un muzeu. Relațiile – sunt întotdeauna creativitate și noi descoperiri. Nu sunt “albe și pufoase”, ci vii și reale. Sunt oameni simpli, nu zei. Ei au o gamă mare de sentimente (și negative), au propriile nevoi și dorințe, opinii pe care nu le ezită să le exprime. De aceea, este important să lucrăm nu asupra relației, ci asupra perfecționismului nostru.