13 semne care arată că îți pierzi viața în zadar. Acceptă acest lucru și începe schimbarea!

Carol Morgan, psiholog și profesor, a adresat cititorilor săi două întrebări: cine au vrut să devină la maturitate și dacă visul lor a devenit realitate? Pentru cei care au răspuns negativ, ea a identificat 13 semne că viața trece pe lângă ei.

1. Petreci prea mult timp pe lucruri care nu merită.

Jocuri video. TV. Internet. Mâncare în exces. Alcool. Lista continuă. Privește-ți  viața serios. Unde și cum îți petreci cea mai mare parte a timpului? Asta îți aduce beneficii? Asta te duce spre o viață mai bună? Dacă nu, trebuie să-ți revizui activitățile zilnice și să faci schimbări.

2. Te plângi mult.

Te plângi de slujba ta, de șeful tău, de salariu, de vecini sau de soțul tău? Dacă e așa, atunci să știi că nu schimbi nimic, doar răspândești energia negativă în jurul tău. Încearcă să vorbești despre ceea ce-ți place, nu despre ceea ce nu-ți place și rezultatul nu se va lăsa așteptat.

3. Nu-ți alimentezi mintea. 

Dacă nu crești și nu te dezvolți ca personalitate, atunci stagnezi. Același lucru se întâmplă și cu mintea ta, dacă nu o păstrezi activă și nu înveți lucruri noi. Problemele și provocările îți antrenează și îți consolidează mintea.

4. Ai un dialog intern negativ.

Dacă îți spui că nu ești suficient de inteligent pentru a fi promovat sau a începe o afacere – acest lucru este adevărat. Dacă îți spui că ești prea obosit pentru a face o schimbare, acest lucru este adevărat. Orice îți spui – asta devine realitatea ta. Ține-ți gândurile sub control și viața ta va începe să corespundă acestora.

5. Nu simți inspirație.

Ai o pasiune pentru ceva? Trebuie să existe o activitate care-ți place. Încearcă să descoperi ce este și dedică-te cât mai mult acestei activități.

6. Nu-ți planifici viitorul.

Desigur, este minunat să trăiești ”cu ziua de azi” și “să te bucuri de moment”, dar uneori trebuie să privești înainte pentru a vedea unde vrei să ajungi. Dacă nu ai un scop sau un plan, atunci arăți ca o barcă care plutește în ocean fără țintă, sperând să ajungă într-un loc bun. E prostesc să aștepți asta.

7. Petreci prea mult timp cu oamenii care nu contribuie la creșterea ta.

E ușor să te blochezi, când ai preajma ta oameni care nu te fac să fii mai bun. Alături de ei vei rămâne întotdeauna la același nivel. Astfel de “prieteni” pot fi numiți “vampiri energetici”. Ei îți absorb energia vitală și nu-ți dau nimic pozitiv în schimb. Înconjoară-te de oameni orientați pe creștere, pentru a deveni unul dintre ei.

8. Ești dependent de telefon

Gândește-te cât timp pierzi cu ”jucăria” ta preferată? Și ce relații pot suferi din cauza asta? Ești unul dintre cei care scriu mesaje și navighează pe net, în timp ce iau masa cu familia? Atunci pierzi momente prețioase sau minute pe care le puteai dedica planificării viitorului.

9. Cheltui bani pentru lucruri inutile.

Există o diferență între “am nevoie” și “vreau”. Mulți oameni se afundă în împrumuturi, dar au întotdeauna cele mai noi modele de gadget-uri. Când de fapt omul nu are nevoi de prea multe: alimente, apă, un acoperiș deasupra capului și persoana dragă alături. Toate celelalte – sunt niște bonusuri.

10. Nu dormi suficient.

Somnul este esențial pentru o sănătate bună. Dacă ești prea ocupat pentru a dormi suficient sau ai obiceiul să stai treaz până la trei dimineața, atunci e timpul să-ți revizui prioritățile.

11. Nu-ți pasă de corpul tău.

Nu sunt mai puțin importante pentru sănătate – alimentele și sportul. Efectele pozitive ale unei diete echilibrate și ale exercițiilor fizice nu se limitează doar la pierderea în greutate. Începe cu o mică schimbare în nivelul de activitate și vei fi surprins de modul în care aceasta îți afectează calitatea vieții.

12. Nu ieși din zona de confort.

Nu-ți fie teamă să-ți asumi riscuri care îți pot îmbunătăți viața. Și nu uita că există o diferență între “risc” și “riscul calculat”. Orice risc poate fi fatal, însă un risc calculat este acela în care cântărești toate opțiunile și vii cu un plan bun de acțiune.

13. Trăiești viata care nu-ți place.

Succesul, întotdeauna se măsoară după nivelul fericirii. Ești într-adevăr fericit? Dacă nu, atunci este timpul să schimbi ceva. Chiar și sentimentul de satisfacție nu înseamnă că îți trăiești viața din plin. Fă tot posibilul ca ea să devină incitantă și să-ți aducă plăcere.

Dacă vreunul dintre aceste 13 puncte este despre tine, nu dispera. Întotdeauna poți face schimbări. Dar primul lucru pe care trebuie să-l faci – scapă de idea că nu poți schimba nimic. Cel mai mare obstacol este modul nostru de gândire. Deci, începe cu el. Schimbându-ți gândirea îți schimbi viața.

Și amintește-ți că schimbându-ți conștiința – împreună schimbăm lumea!