Nu Fiecare Despărțire – Este o Pierdere. Iată de ce…

Nu fiecare om pe care îl pierzi – este o pierdere. Și nu fiecare om pe care îl găsești – merită să-l ții lângă tine.

El trebuia să devină acel bărbat unic. Cel care ar fi stat într-un genunchi, care ar fi strigat de bucurie văzând cele două dungi roz, cel care m-ar fi ajutat să suflu lumânările la cea de-a 80-a aniversare. Trebuia să devină bărbatul meu unic, până când nu l-am pierdut.

La început a fost dureros. Foarte dureros. Am avut multe nopți nedormite și multe lacrimi. Credeam că această durere nu va trece niciodată, îmi reproșam că nu am depus suficient efort și nu eram sigură dacă am făcut bine că l-am părăsit.

Însă într-o zi, mi-am dat seama că voi fi bine. Chiar mai bine decât am fost înainte. Voi fi liberă. În sfârșit voi trăi viața pe care mi-o doresc.

Oamenii vin în viața noastră cu un anumit motiv și scop. Ei ne învață ceva, ne aduc fericire sau tristețe, ne deschid ochii la ceva, ne ajută să ne cunoaștem și să aflăm ce ne dorim.

Uneori oamenii pleacă din viața noastră. Pleacă, pentru că și-au îndeplinit misiunea, ne-au învățat lecția și acum e timpul să mergem mai departe singuri. Acei oameni care vin și pleacă, nici nu ar trebui să rămână.

Când pleacă, e dureros. Te simți pustie, de parcă te-ar fi lăsat fără umbrelă în ploaia torențială, de parcă ar fi închis ușa în fața ta. Ți-a luat inima, te simți trădată, fără speranță, distrusă.

La început aceste sentimente sunt normale. Dar după câteva săptămâni sau luni e timpul să faci un pas înapoi. Trebuie să conștientizezi că pierzând oamenii care te-au rănit, care au fost neatenți cu inima ta – doar ai avut de câștigat. Ai câștigat libertatea, bucuria, pacea și liniștea în sufletul tău.

De aceea, nu te mai comporta de parcă ai pierdut ceva valoros, încetează, nu-i mai oferi acestui om puterea ta. Adună-te, strânge-ți inima pe bucăți și spune-ți în fiecare zi că nu este o pierdere, ci o victorie.

Da, poate că odată cu plecarea acestui om ai pierdut amintiri, visuri împărtășite despre viitor, îmbrățișări de dimineață. Întotdeauna e dureros să pierzi, știu asta. Eu am pierdut omul care mă ofensa emoțional. Chiar dacă mi-e greu, aceasta nu este o pierdere.

El a venit în viața mea și mi-a dat o lecție. Și pentru asta, îi sunt recunoscătoare. Sunt recunoscătoare pentru timpul scurt în care am fost fericiți și pentru că mi-a arătat cât pot fi de puternică. După ce l-am pierdut, m-am regăsit pe mine. Mi-am găsit din nou visurile.

Dacă ai aceleași sentimente, dacă, în cele din urmă, ai eliberat ceva atât de inutil și distructiv pentru tine și te învinovățești pentru ceva – nu merită să faci asta. Acest om nu merită energia sau lacrimile tale. El nu mai înseamnă nimic pentru tine.

Poate că l-ai pierdut, dar ai câștigat cu mult mai mult. Ai câștigat, ți-ai recăpătat viața.