Bărbatul poate pierde totul, dacă își ofensează femeia. Iată de ce…

Dacă bărbatul își umilește și ofensează femeia, cu timpul el poate pierde totul. Și nu este vorba de “misticism”. E doar psihologie și filozofia vieții.

Academicianul Landau a fost un om de știință strălucit. Dar, din păcate, avea aventuri cu doamnele pe care le aducea acasă, chiar în fața soției sale. Țarul Alexandru al II-lea a făcut multe pentru țara sa. Dar și aici, și-a adus amanta împreună cu copiii în palat și i-a cazat chiar deasupra dormitorului soției sale. Pușkin iubea să-și împărtășească impresiile cu soția sa când venea din ”casa veselă”, îi spunea cu cine și cum a petrecut timpul acolo.

Mai târziu academicianul a fost lovit de o mașină și a devenit un invalid neajutorat. Cine credeți că îl îngrijea? Soția, bineînțeles. Alexandru al II-lea a fost asasinat de teroriști. Și Pușkin a murit în mâinile soției sale după un duel mortal … Există multe asemenea exemple.

Acești oameni mari și-au ofensat soțiile, le-au provocat suferință prin comportamentul lor. Cu toate acestea, soțiile i-au iubit. Nu, nu ceasul cel rău și nici forțele superioare i-au pedepsit pe acești bărbați. Problema este că ei și-au umilit soțiile. Le-au coborât la cel mai jos nivel. Femeia a încetat să mai fie pentru ei un prieten, un partener loial, tovarăș și sprijin. Ea a devenit o sclavă, un câine credincios pe care proprietarul îl poate mângâia. Îl poate lovi cu piciorul.

Soția a încetat să-i fie prietenă, ea a devenit o servitoare. Iar bărbatul s-a condamnat la singurătate, umilind cea mai apropiată persoană. El a rămas fără cea cu care să-și poți împărtăși cele mai intime secrete, cea care să-i poată oferi sprijin egal, să-i ofere sfaturi, să-l protejeze, să-l forțeze să renunțe la pasul greșit … A avut un prieten – și acest prieten a devenit un sclav, un animal de companie. Într-o astfel de relație bărbatul se lipsește de cel mai important lucru – de sprijin.

S-ar părea că bărbatul este căsătorit sau într-o relație – dar, de fapt, este singur. Singur – înseamnă vulnerabil. Înseamnă că el poate fi atacat sau înșelat, oricine îi poate face rău. Se luptă de unul singur cu dușmanii. Și ar fi putut avea un prieten devotat. Nimic nu poate înlocui suportul real al femeii, viclenia, intuiția, abilitatea ei de a vedea semnele și a simți oamenii.

De aceea, bărbații de succes își prețuiesc și respectă femeia. Ea este adevăratul lor prieten, nu doar soție sau iubită. Umilindu-l pe celălalt, te umilești pe tine, spre bucuria dușmanilor. Și devii singur, lipsit de apărare, slab. Respectul față de femeie – este cheia succesului și vieții îndelungate. Nu este greu să ofensezi femeia de lângă tine. Doar că mai târziu poți pierde totul…

Autor: Anna Kiryanova