8 motive pentru care nu mă tem de singurătate, ci de o relație în care mă voi simți singură

Din păcate, mulți preferă să rămână în relații toxice doar pentru că se tem de singurătate și de criticile altora. Adevărul este că nu e nimic rușinos să fii singură.

În ceea ce mă privește, pot spune cu mândrie că nu mi-e frică de singurătate, dar mi-e frică să fiu cu un bărbat căruia nu-i pasă de mine.

Iată de ce:

1. Nu mi-e frică de singurătate, mi-e frică să fiu cu cel care nu-mi va permite să fiu eu însămi.

Mi-e frică de relația în care nu sunt acceptată și apreciată așa cum sunt cu adevarat. Să fiu cu cel care este incapabil să-mi accepte defectele și încearcă să mă schimbe. Cu cel care îmi critică fiecare pas. Care dezvoltă în mine un complex de inferioritate. Care nu-mi permite să fac ceea ce-mi place, nu-mi respectă limitele și îmi limitează libertatea. Cu cel care nu-mi permite să fiu directă, stângace, amuzantă și sarcastică – așa cum sunt cu adevărat.

2. Nu mi-e frică să-mi petrec timpul în singurătate, mi-e frică să-l petrec în compania nepotrivită. 

Nu mi-e frică să merg singură la restaurantul preferat, la cinema sau la cumpărături, pentru că mă simt confortabil în pielea mea și mă bucur de independența mea. Dar mi-e frică să fac toate acestea cu cineva care nu poate aprecia societatea mea.

3. Nu mi-e frică să dorm singură, mi-e frică să mă trezesc lângă un străin.

Nu mă deranjează să mă culc și să mă trezesc singură. Mi-e teamă că într-o zi mă voi trezi și nu voi recunoaște omul cu care trăiesc. Mi-e teamă că nu va mai fi bărbatul fermecător, iubitor, bun, blând și plin de compasiune de care m-am îndrăgostit. Mi-e teamă să mă trezesc lângă bărbatul care a încetat să mă iubească, să aibă grijă de mine și pentru care nu mai însemn nimic.

4. Nu mi-e teamă să fac greșeli, mi-e teamă de relația cu omul greșit.

Greșelile sunt o parte firească a vieții și, de cele mai multe ori, prin ele învățăm cele mai valoroase lecții de viață. Nu mi-e teamă de greșeli. Singura greșeală care mă sperie – este să fiu cu omul de la care trebuie să cer atenție și dragoste. Să fiu cu cel care mă minte cu vorbe și promisiuni dulci.

5. Nu mi-e teamă să iubesc, mi-e teamă de intimitate fără sentimente.

Nu vreau o relație cu un bărbat care se concentrează numai pe satisfacerea nevoilor fizice. Cu cel care este bun în pat, dar lipsit de emoții. Cu bărbatul care vede în mine doar un obiect s*xual și nu observă că sunt om ce are nevoi și dorințe. Nu vreau să-mi dau corpul unui om care nu merită ceea ce pot oferi. Să fiu cu cel căruia nu-i voi simți căldura și iubirea.

6. Nu mi-e teamă de comunicare, mi-e teamă să comunic cu omul care nu mă înțelege.

Mi-e teamă de relația cu un bărbat care în timpul unei conversații va fi prezent fizic, dar nu va asculta ceea ce vreau să-i spun. Cu cel cu care nu voi avea ce discuta. Cu un bărbat care nu-mi respectă ideile, opiniile și care încearcă să mă convingă că are întotdeauna dreptate.

7. Nu mi-e teamă să plâng, mi-e teamă că mă va durea. 

Nu mi-e teamă de lacrimi. Mi-e teamă să fiu cu cineva căruia nu-i pasă de sentimentele mele și nu-i este teamă să-mi frângă inima. Mi-e teamă să fiu cu cel căruia nu-i pasă ce simt, care nu mă va trata cu aceeași dragoste, respect și compasiune cu care îl voi trata eu.

8. Nu mi-e teamă să fiu singură, mi-e teamă să fiu cu un bărbat căruia nu-i pasă de mine.

Nu mi-e teamă de serile singuratice, mi-e teamă să mă dedic complet omului care nu merită nici măcar degetul meu cel mic. Celui care își va arăta dragostea și bunătatea numai atunci când va dori să obțină ceva de la mine. Mi-e teamă să fiu într-o relație cu bărbatul alături de care nu mă voi simți iubită, protejată și satisfăcută emoțional. Cu omul care nu are curaj să mă iubească, să fie mândru de mine și de realizările mele. Cu cel care nu mă poate inspira să devin mai bună.