Adresează-i partenerului această întrebare și ea vă poate îmbunătăți relația.

Te vei certa cu bărbatul tău, indiferent cât de puternică este dragostea voastră. Pentru că fiecare dintre voi are propria idee despre modul în care ar trebui “să fie” totul – și acest lucru este normal. Dar, în ciuda diferențelor noastre, toți ne dorim același lucru: să fim respectați, apreciați, să ni se spună că opinia noastră este importantă, că merităm relații bune.

Cu mulți ani în urmă, în timpul unei dispute cu soțul meu, din cauza unei prostii, mi-am dat seama că, indiferent de motivul cerții (fie că era vorba de culoarea noului tapet nou sau a unui lucru inutil) – nu acesta era adevăratul motiv, ci nevoia noastră disperată de a fi auziți și înțeleși.

Când mi-am dat seama de acest lucru, nivelul meu de ură a scăzut la zero și inima mi s-a umplut de căldură. Mi-am dat seama că acest bărbat are mai multe calități, decât defecte. Și chiar dacă uneori mă irită, pot trăi cu asta, pentru că este cel mai grijuliu bărbat din lume. În momentul în care m-a copleșit valul de iubire, l-am luat de mâini, m-am uitat în ochii lui și i-am pus o întrebare, care de atunci a schimbat foarte mult relația noastră: “Cum pot fi o soție mai bună pentru tine?”

Niciodată nu m-am simțit atât de vulnerabilă din punct de vedere emoțional, dar în același timp acceptată de soțul meu. Privirea lui a devenit mai blândă, mușchii i s-au relaxat. “Te rog, poți fi mai răbdătoare cu mine?” – m-a întrebat el. “Știu că nu sunt perfect, dar încerc.” “Și eu voi încerca mai mult.” – i-am șoptit.

Desigur, nu este perfect, dar nici eu nu sunt perfectă. Am decis să facem o alegere în favoarea iubirii. Am decis să fim un cuplu fericit și să depunem eforturi în acest sens.

Ceea ce am înțeles este că nu putem cere nimic de la celălalt, dacă nu oferim nimic. Și, de fapt, asta ne permite să ne controlăm viața.

Desigur, nu întotdeauna reușim să fim oameni înțelepți, să reacționăm cu maturitate la tot ce ni se întâmplă – în special în toiul unei dispute. Uneori, e mai ușor să-ți învinuiești partenerul. Dar nu faceți din asta un obicei. Pentru că atunci când facem ceva prea des, acesta devine modul nostru de viață, care mai târziu va fi dificil de schimbat. Mai bine controlați-vă emoțiile – relația voastră depinde de asta.

Relaxați-vă, faceți tot ce trebuie pentru asta și permiteți-vă să fiți maturi.

Deci, ce soț sau soție vrei să fii într-o relație? Gândește-te la asta. Și cum poți fi un soț sau o soție mai bună? Lasă partenerul tău să fie reflexia ta, pentru a-ți spune în ce domenii trebuie să te îmbunătățești. Nu lua aceste cuvinte drept o critică, ci mai degrabă ca un feedback constructiv și o oportunitate de dezvoltare și creștere. Gândește-te la ceea ce îți va spune partenerul și setează-te să lucrezi asupra ta.

Cu cât deveniți mai buni, cu atât relația voastră va fi mai bună.